Cum sa intretii in mod corespunzator utilajele agricole?

0
688

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/tractor-beside-grass-field-1719669/

 

Utilajele agricole sunt de un real ajutor pentru fermierii care isi doresc sa isi duca la bun sfarsit munca intr-o maniera profesionala, astfel incat sa aiba posibilitatea de a obtine recolte bogate. Utilajele agricole performante au capacitatea de a reduce semnificativ forta de munca, ceea ce inseamna ca nu vor mai fi necesare multe persoane care sa se ocupe de astfel de sarcini. Declinul numarului de agricultori isi face simtita prezenta, motiv pentru care masinariile folosite pentru astfel de sarcini sunt de-a dreptul utile.

Cu toate acestea, la fel ca orice masinarie, indiferent de nivelul sau de performanta, se mai strica, iar achizitionarea unui alt utilaj poate fi de-a dreptul costisitoare. Astfel, pot fi luate in considerare piese de schimb combine care le pot inlocui pe cele afectate, astfel incat masinaria sa mai poata fi folosita. Principalele aspecte de care trebuie sa se tina cont in intretinerea utilajelor agricole sunt mentionate in randurile de mai jos.

Inspectarea si remedierea constanta a posibilelor defectiuni

Utilajele folosite pentru munca agricola trebuie sa fie verificate de fiecare data pentru o buna functionare, dar si pentru prevenirea aparitiei unor defectiuni severe. S-ar putea chiar sa fie nevoie de ajutorul oferit de specialisti pentru remedierea unor astfel de situatii.

Cablurile trebuie sa fie mentinute curate

Pentru o eficienta ridicata, conteaza foarte mult ca toate componentele sa fie mentinute cat mai adecvat. De exemplu, cablurile sunt cele care tind cel mai mult sa se deterioreze din cauza mizeriei acumulate in mod constant.

Piese de calitate

Dupa o anumita perioada si frecventa de folosire, piesele utilajelor agricole tind sa se uzeze, situatie care poate sa duca la o defectare a masinariei. Din acest motiv, dupa o anumita perioada de folosire, este indicat sa se verifice functionalitatea pieselor, astfel incat sa se previna aparitia unei defectiuni severe chiar in plin sezon.

Amanarea sarcinilor agricole poate fi de-a dreptul fatala pentru intreaga productie si recolte. Tocmai de aceea conteaza foarte mult ca fermierii sa se asigure ca utilajele agricole se afla intr-o stare perfecta de functionare, mai ales atunci cand se afla in plin sezon.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here