Cum sa alegi anvelopele potrivite de iarna? Citeste in continuare acest ghid!

0
522

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/white-mercedes-benz-suv-parked-beside-brown-wooden-fence-215528/

 

Drumurile acoperite cu zapada pot fi de-a dreptul inselatoare si periculoase in cazul in care autoturismul nu este dotat cu anvelopele adecvate. Din acest motiv, este important ca masina sa fie echipata in mod corespunzator pentru fiecare sezon, astfel incat sa asigure o experienta inedita si sigura de condus.

O varianta catre care soferii isi pot indrepta atentia este redata chiar de anvelope de iarna Hankook, special concepute pentru sezonul rece. Astfel de dotari reusesc sa imbunatateasca calitatea de condus, oferind soferilor mai multa putere de control.

Daca anvelopele sunt marcate cu „M+S”, pot fi folosite pe zapada?

Unele anvelope pentru toate sezoanele au o clasificarea M+S, care inseamna mud and snow (noroi si zapada). Acestea au un design special conceput pentru a oferi o tractiune mai buna in conditii neprielnice de condus, astfel incat soferul sa poata avea o siguranta mai mare. Cu toate acestea, nu inseamna ca sunt adecvate pentru condusul pe timp de iarna. In conditii de alunecare, nu ofera controlul si distanta scurta de oprire.

Anvelopele all season sunt potrivite si pentru sezonul rece?

Multe persoane considera ca anvelopele all season sunt adecvate si pentru sezonul rece, insa, specialistii auto recomanda folosirea unor anvelope special concepute pentru iarna, pentru o siguranta mai ridicata impotriva alunecarilor. Cele mai multe dintre acestea sunt fabricate cu un cauciuc hidrofil, care ramane mai moale si mai maleabil pe timp de iarna. Fiind mai flexibil decat un cauciuc normal, soferul poate sa se bucure de o manevrabilitate mai buna a propriului autoturism.

Este sigura achizitionarea unor cauciucuri la mana a doua?

Cu toate ca nu exista nicio problema in cazul in care anvelopele se afla intr-o stare foarte buna, recomandat ar fi ca in cazul celor de iarna sa se opteze pentru modele noi, pentru o rezistenta crescuta in fata posibilelor probleme intampinate pe drum.

Achizitionarea unor anvelope de iarna este esentiala pentru dotarea adecvata a autoturismului, astfel incat sa faca fata cu succes in situatiile imprevizibile. Drumurile inzapezite sunt foarte periculoase, ceea ce inseamna ca trebuie multa atentie si o echipare corespuzatoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here