Notă de presă

0
825

CNIPMMR solicită Ministrului transporturilor deschiderea unui dialog cu omologul bulgar pentru rezolvarea situației tranzitului pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse

 

Având în  vedere semnalele de alarmă trase de operatorii din turism referitoare la afectarea deplasării turiștilor români din cauza demarării lucrărilor de reabilitare a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse de către partea bulgară, CNIPMMR solicită Ministerului transporturilor inițierea dialogului cu  omologul bulgar în vederea găsirii de soluții la problema generată de blocarea traficului spre Bulgaria.

Atragem atenția că blocarea tranzitului prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu- Ruse începând cu dată de 9 iulie, în mijlocul sezonului turistic, afectează grav peste un milion de turiști români care călătoresc spre sudul Peninsulei Balcanice.

CNIPMMR susține poziția agenților economici din turism, organizați în cadrul ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism) privind planificarea lucrărilor de mentenanță a infrastructurii rutiere în afara sezonului estival după dată de 1 octombrie, pentru a minimiza impactul asupra traficului, turiștilor și a industriei turismului.

Președintele CNIPMMR, Florin Jianu,  a declarat: ”Mentenanța și modernizarea infrastructurii rutiere trebuie efectuate în scopul dezvoltării și sprijinirii turismului românesc și nu al creării de probleme turiștilor și agenților economici din turism. Este necesară o mai bună coordonare a lucrărilor de infrastructură cu perioada concediilor, astfel încât turistul român să nu întâmpine discomfort în această perioadă.”

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here