Ziua impotriva Violentei asupra Copilului

0
711

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie Copilului Cluj, institutie publica de interes judetean care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj,  organizeaza in cursul lunii iunie o serie de actiuni de informare, in vederea sensibilizarii  comunitatii impotriva violentei.

Astfel, specialistii din cadrul Centrului Judetean de Interventie pentru Copilul Abuzat Cluj, in parteneriat cu psihologii scolari se vor intalni cu elevii a doua licee clujene Liceul ”Alexandru Borza”(8.06 2011) si Colegiul National ”George Cosbuc” (07.06.2011) precum si cu cei ai scolii Generale ”Constantin Brancusi”(07.06.2011)
Scopul intalnirii este cel de informare cu privire la drepturile copilului (Legea 272/2004, drepturile omului, servicii sociale, etc) Tot in acest context, in colaborare cu psihologul scolar, se vor imparti pliante in vederea popularizarii imaginii Centrului Judetean de Interventie pentru Copilul Abuzat Cluj, urmand ca in aceasta perioada, cabinetul psihologului scolar sa functioneze ca centru de informare. De asemenea, copiii de la Casuta Perlino vor face desene pe tema „o lume fara violenta” care vor fi premiate cu diplome.
Reamintim in acest context faptul ca luna iunie aduce in prim plan problematica respectarii drepturilor copiilor, printr-o serie de aniversari: 1 iunie – Ziua Internationala a Copilului, 5 iunie – Ziua impotriva violentei asupra copilului in Romania si 12 iunie – Ziua internationala pentru combaterea exploatarii prin munca a copilului. Din 2006, la initiativa Organizatiei Salvati Copiii Romania, Parlamentul Romaniei a consacrat ziua de 5 iunie ca „Ziua impotriva violentei asupra copilului”. in fiecare an, la data de 5 iunie, se marcheaza Ziua impotriva violentei asupra copilului in Romania.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here