Wetterbest: Romanii sunt consumatori de produse de constructii putin verificate si controlate

0
795
santier-constructie

Pregatirea profesionala a celor implicati in etapele de productie nu mai este la acelasi nivel ca altadata, a declarat Dragos Irimescu, actionar majoritar si director general al producatorului de acoperisuri din tigla metalica al grupului Wetterbest.

”Exista un vid de specialisti in sectorul constructiilor, astfel ca oricine are bani sa produca orice, o poate face, chiar daca nu are specialisti. Romanii sunt consumatori de produse putin verificate si controlate inainte de a fi vandute. Ar trebui sa convingem investitorii sa angajeze specialisti, oameni care au facut scoala, care sa stie ce materiale sa foloseasca, ce utilaje sunt necesare“, a mai spus el, potrivit Mediafax.

Grupul are peste 230 de angajati, dar mai planifica sa recruteze cel putin 15 oameni.

Wetterbest detine doua fabrici, la Baicoi (judetul Prahova) si la Podari (judetul Dolj), si a inregistrat in primul trimestru o crestere de 36% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similara a anului trecut, ajungand la 30 de milioane de lei (6,8 milioane de euro).

Planurile pentru acest an prevad cresterea cifrei de afaceri cu 20%, atingerea unui profit de 8 milioane de lei si investitii de 2 milioane de lei.

”In plus, vrem sa facem o relocare a fabricii din Baicoi, pentru ca unitatile de acolo sunt fragmentate in acest moment si vrem sa construim o hala mare, de 5-6.000 de metri patrati. Din cele 2 milioane de lei pentru investitii, cel putin 1,5 milioane de lei vor fi indreptati catre aceasta relocare, pentru care avem deja terenul cumparat“, a declarat Dragos Irimescu.

Noua fabrica va fi tot in localitatea Baicoi. Dragos Irimescu este actionarul majoritar al celor trei companii din grupul Wetterbest, restul fiind in posesia altor parteneri, cu diferite participatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here