Vanzari de peste 22 milioane Euro intermediate de Premier Estate Management in primele 5 luni ale acestui an

0
741

Premier Estate Management, una dintre cele mai mari companii de consultanta si vanzari asistate in domeniul imobiliar, a vandut in primele 5 luni apartamente si terenuri in valoare de peste 22 milioane Euro. Cele mai bune vanzari rezidentiale au fost inregistrate in complexul rezidential Asmita Gardens, unde au fost tranzactionate apartamente in valoare totala de peste 4.5 milioane Euro, in timp ce departamentul de investitii nou creat a intermediat terenuri si pachete investitionale in valoare de 6 milioane Euro.

in medie, in fiecare luna au fost tranzactionate 36 de apartamente cu o valoare totala lunara de circa 2.600.000 Euro, cele mai cautate apartamente fiind cele cu 2 camere. Din totalul tranzactiilor, 58% au fost realizate prin intermediul creditului Prima Casa. Procentul mai scazut fata de anii anteriori s-a datorat diversificarii portofoliului de proiecte detinute de companie, care combina in prezent atat ansambluri rezidentiale care tranzactioneaza in proportie de 85% prin intermediul programului Prima Casa (Pallady Towers, Citadella Titan, Cartierul Solar), cat si proiecte premium, unde majoritatea cumparatorilor prefera sistemul de ‘rate la dezvoltator’(Asmita Gardens, Ibiza Sol, 49Gafencu).

“Anul 2016 a inceput promitator pentru piata rezidentiala si preconizam ca va fi un an extrem de bun pentru investitii imobiliare si dezvoltari de proiecte de calitate in toate zonele Capitalei. Interesul crescut al clientilor pentru ansamblurile din portofoliul nostru ne bucura si, totodata, ne reconfirma faptul ca acestea indeplinesc cu succes criteriile pe care romanii le au in vedere atunci cand isi cauta o locuinta, de la preturi si modalitati variate de plata, locatie, calitatea materialelor, proximitatea fata de mijloacele de transport in comun si de zonele verzi.”

Aproximativ 6 milioane Euro din cele 22 milioane Euro tranzactionate in aceasta perioada au fost realizate de noul Departament de Investitii din cadrul companiei ce are ca obiective elaborarea de planuri de business pentru investitorii care prospecteaza piata rezidentiala, intreprinderea de studii de fezabilitate, realizarea negocierilor pentru clientii corporate si inlesnirea accesului la finantare pentru achizitiile de teren si pentru dezvoltarea de proiecte. Imobilele tranzactionate de acest departament in prima perioada a anului includ: un teren de 4.1 ha situat pe Bd. Timisoara vandut de catre o banca la un preț cu 50% mai mic decat prețul pieței; un pachet de apartamente si parcari aparținand unei banci și vandut unui investitor privat, la un discount atractiv; un spatiu comercial situat pe Calea Victoriei, achizitionat de catre un investitor in scopul obtinerii de venituri atractive din inchiriere.

Compania detine in prezent un portofoliu de 1.000 apartamente si vile pentru clienti cu cerinte si bugete variate, de la apartamente de nivel medium – high in complexuri exclusiviste precum Ibiza Sol, Asmita Gardens, si pana la locuinte cu preturi mai accesibile in diverse cartiere din capitala. Valoarea minima a unui apartament este de 38.500 Euro + TVA 5%, pentru un studio de 47 – 56,4 mp in Pallady Towers, iar valoarea maxima este de 145.000 Euro pentru un apartament cu 4 camere, 163 mp, in complexul exclusivist Ibiza Sol din Pipera.

in portofoliul Premier Estate Management se regasesc si oferte de lux, precum ar fi cele apartinand ansamblului 49Gafencu; acesta este alcatuit din apartamente cu 2, 3, 4 si 5 camere, ce au un pret de vanzare mediu de 117.000 Euro pentru apartamentele cu 2 camere si de 338.000 Euro pentru apartamentele cu 4 camere si pot sa ajunga pana la sume de peste 1.000.000 Euro pentru apartamentele cu suprafețe de peste 500 mp la etajele superioare.

Pentru proiectele din portofoliu, Premier Estate Management ofera clientilor sai posibilitati de finantare atractive si diversificate, de la credit bancar cu dobanzi preferentiale sau programul Prima Casa, pana la rate la dezvoltator cu avans 0.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here