Western Union se alatura unui nou proiect Habitat for Humanity Romania

0
640

Bucuresti, 23 iulie 2012 – Western Union, unul din liderii globali in servicii de plati, continua colaborarea cu Habitat for Humanity Romania prin finantarea unui nou proiect de ajutorare a 3 familii vulnerabile din punct de vedere economic si social din judetul Dolj.

in cadrul campaniei globale Western Union – Volunteer for better!, in perioada 12-13 iulie, 54 de voluntari, angajati Western Union si parteneri, au lucrat pe santierul Habitat for Humanity de la Preajba, unde se construiesc locuinte noi pentru familiile defavorizate din judetul Dolj. Western Union a participat atat cu echipa de voluntari, cat si financiar, cu o donatie care va merge in programul de construire de locuinte Habitat for Humanity in Romania.    

Prin acest proiect, Western Union continua colaboarea cu Habitat for Humanity alaturi de care a realizat proiecte similare in Baltesti, judetul Prahova in 2010, in Izvoarele, judetul Giurgiu in 2009 si in Cumpana, judetul Constanta in 2008.

„Este pentru a patra oara cand echipa Western Union se implica intr-un proiect de voluntariat alaturi de Habitat for Humanity, iar anul acesta am atins un maxim istoric ca numar de voluntari. Proiectul de la Preajba a adus impreuna un numar de 54 de  persoane, colegi si parteneri de business, care au ales sa ni se alature pentru a contribui cu timpul si munca lor la ajutorarea unor oameni care au nevoie de suportul semenilor. Western Union opereaza in peste 200 de tari si teritorii si ne bucuram ca putem contribui la dezvoltarea comunitatilor in care suntem prezenti”, a declarat Daniela Budurea, Country Director Western Union Romania si Bulgaria.

„Suntem foarte bucurosi sa colaboram cu Western Union, care a ales sa fie din nou alaturi de noi cu 54 de voluntari si cu o donatie pentru a ajuta mai multe persoane sa locuiasca sanatos si decent. Le suntem recunoscatori pentru implicarea lor sociala si speram ca exemplul lor sa fie urmat de cat mai multe companii din Romania, pentru ca in acest fel sa contribuim la dezvoltarea unei culturi a voluntariatului in tara noastra. Habitat for Humanity Romania are capacitatea de a gazdui si dezvolta programe pentru un numar de 4.000 de voluntari anual, programul nostru de voluntariat fiind deja recunoscut la Gala Societatii Civile de anul acesta, unde am castigat premiul I pentru Big Build 2011, eveniment de constructie accelerata a 10 case in doar 5 zile, cu implicare a sute de voluntari”, spune Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse si Comunicare, Habitat for Humanity Romania.

Programele Habitat presupun implicarea directa si a beneficiarilor. Toti acestia trebuie sa aiba un rol activ in construirea sau reabilitatea propriilor locuinte, precum si sa ramburseze o parte din costurile casei sau ale lucrarilor de reabilitare, fara profit pentru organizatie. in acest mod, Habitat for Humanity Romania ajuta familiile beneficiare sa se ajute singure. Toate sumele sunt colectate in fondul din care se construiesc alte noi locuinte.

Despre Western Union Romania

Serviciul de transfer de bani Western Union este disponibil in Romania din anul 1996. in prezent, serviciile Western Union sunt oferite pe piata locala prin: Western Union Retail Services, Banca Romaneasca – Membra a Grupului National Bank of Greece, Banca Transilvania, Bancpost, BRD – Groupe Société Générale, Credit Europe Bank, Banca Comerciala Carpatica, Emporiki Bank, Garanti Bank, Millennium Bank, Raiffeisen Bank, Posta Romana si PayPoint. Prin acesta retea puternica de locatii ale agentilor, serviciile de transfer de bani Western Union sunt disponibile in peste 5.200 de locatii in toata Romania.

Despre Fundatia Western Union

Prin programul Western Union „Lumea noastra, familia noastra”, Fundatia Western Union contribuie la finantarea programelor care creeaza oportunitati economice si acces la o educatie mai buna pentru indivizi, familii si comunitati din intreaga lume. Programul a obtinut recunoasterea Committee Encouraging Corporate Philanthropy in 2009 si este un angajament pe cinci ani in valoare de 50 de milioane de dolari care reflecta eforturile Companiei Western Union, ale angajatilor, agentilor si partenerilor sai de peste tot din lume. Pana in prezent, Fundatia Western Union a alocat 80,1 de milioane de dolari unui numar de peste 2.045 de organizatii nonguvernamentale din 109 de tari.  Pentru mai multe informatii, vizitati http://foundation.westernunion.com.

Despre Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea saracaciosa a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 500.000 de locuinte pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg Globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 2.380 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here