Romania poate fi promovata international ca destinatie sigura pentru turisti

0
664

Romania trebuie sa insiste in promovarea internationala pe faptul ca este o tara sigura in zona, pentru ca marii tur operatori, atunci cand aleg o destinatie turistica, insista ca ea sa fie sigura.

In urma evenimentelor din Bulgaria, Romania poate deveni o destinatie favorita inclusiv pentru cetatenii israelieni, pentru ca tara noastra nu s-a confruntat pana acum cu atentate si este in continuare cea mai sigura zona cu litoral din Sud-Estul Europei.

Tot astazi, Asociatia Patronala Mamaia, avand in componenta 60 de hoteluri din Mamaia si Eforie Nord, a devenit membru al Federatiei Patronale din Turism si Servicii in scopul promovarii litoralului romanesc, al identificarii si solutionarii problemelor cu care se confrunta turismul de litoral. Tot astazi, Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, a devenit vicepresedinte al FPTS.

In viitorul apropiat, Federatia Patronatelor din Turism si Servicii va organiza o intalnire cu toate autoritatile si cu toti factorii de decizie pentru a pune laolalta expertiza investitorilor si a specialistilor in scopul revitalizarii litoralului romanesc.

Conform cifrelor culese pana acum, in acest an numarul de turisti a revenit la nivelul anilor 2008-2009, gradul de ocupare fiind de 94 la suta si exista semne ca acest trend ascendent se va pastra si in luna august.

FPTS propune de asemenea infiintarea politiei plajelor, pentru a opri mica infractiune, dar si a politiei turistice dupa model european, care sa-i penalizeze pe proprietarii hotelurilor lasate in paragina si sa gaseasca astfel o solutie legala la imaginea de ruina lasata de acele locatii care umbresc imaginea de ansamblu a litoralului romanesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here