Vladescu: Romania se afla pe drumul cel bun, masurile luate de Guvern vor stimula economia

0
703
vladescu

vladescuRomania se afla pe drumul cel bun, iar masurile de austeriate adoptate de Guvern vor stimula economia, a afirmat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, intr-un interviu acordat Bloomberg.El a afirmat ca este increzator ca masuri precum reducerea salariilor si diminuarea cheltuielilor,

 implementate de Guvern, vor stimula economia Romaniei.

Totodata, ministrul se asteapta ca emisiunea de obligatiuni in valoare de cel putin un miliard de euro, pe care statul intentioneaza sa o lanseze in acest an, va avea succes.

„Vom lansa obligatiunile cu o maturitate de cinci ani, dar am putea tinti si sapte ani, in functie de conditiile din piata. Cu siguranta nu vom emite obligatiunile luna aceasta sau urmatoarea”, a spus el.

Intrebat daca statul ia in considerare vanzarea de obligatiuni pana in noiembrie sau decembrie, Vladescu a raspuns afirmativ.

Emisiunea de cel putin un miliard de euro face parte dintr-un program de finantare pe termen mediu care vizeaza atragerea de fonduri in valoare de sapte miliarde de euro. Ministerul Finantelor a selectat, la sfarsitul saptamanii trecute, Erste Bank si Societe Generale in calitate de aranjori ai emisiunilor din acest program.

Romania a vandut in martie obligatiuni in valoare de un miliard de euro, platind un cupon de 5%.

„Vanzarea de obligatiuni de la inceputul anului a fost un succes si ne asteptam sa avem succes si cu noua emisiune. Romania va continua anul urmator sa-si finanteze deficitul bugetar intr-un mod echilibrat, de pe piata interna si si cea internationala”, a afirmat Vladescu.

Romania are dificultati in a atrage finantare de pe piata interna, noteaza Bloomberg, dupa ce guvernul a limitat la 7% randamentul platit pentru orice vanzare de titluri.

Intrebat daca ministerul ar putea fi fortat sa plateasca mai mult de 7% pentru titlurile denominate in lei pana la sfarsitul acestui an, din cauza cresterii necesarului de finantare, Vladescu a afirmat ca nu ar dori. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here