Daca Strategia de aparare trece de Parlament, ziaristii ar putea fi interceptati, perchezitionati si arestati

0
829
vot

votDeputatul PSD Carmen Moldovan a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca, daca Strategia Nationala de Aparare va fi votata in Parlament in forma propusa de CSAT, ziaristii vor putea fi interceptati, perchezitionati si arestati in numele securitatii statului.

Moldovan a spus ca, daca Parlamentul va adopta Strategia Nationala de Aparare in forma propusa de CSAT, cu includerea campaniilor de presa la capitolul vulnerabilitati, institutiile statului vor fi obligate „sa lupte” impotriva unei asa-zise vulnerabilitati care nu este obiectiv definita.

„Nu este o noutate ca Traian Basescu desconsidera activitatea de jurnalist, dar este prima data cand face din atitudinea sa ostila presei o prioritate nationala a statului roman. Daca Strategia Nationala de Aparare este adoptata de Parlament in forma propusa de CSAT, atunci institutiile statului vor fi obligate sa lupte impotriva activitatii de jurnalist, impotriva mijloacelor de presa si impotriva jurnalistilor. Astfel, vor putea fi luate masuri impotriva mass-media si a jurnalistilor, care vor putea fi interceptati, perchezitionati si arestati in numele securitatii statului”, a declarat deputatul PSD.

Moldovan a mentionat ca va depune, saptamana viitoare, in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, o motiune pentru adoptarea unei rezolutii pe aceasta tema.

Ea a precizat ca va sustine si in plenul Parlamentului un amendament prin care sa se elimine din strategie mentionarea presei la capitolul vulnerabilitati si a adaugat ca a primit deja semnale de sustinere de la mai multi deputati liberali.

Moldovan a mai afirmat ca intentioneaza sa se adreseze si unor reprezentanti ai PDL, in special lui Sever Voinescu, Cristian Preda si Traian Ungureanu, pentru a-i convinge pe democrat-liberali sa sustina amendamentul.

„Aceasta actiune a lui Traian Basescu este o incercare de rasturnare a sistemului democratic romanesc. Fac un apel la solidaritate din partea tuturor politicienilor, indiferent de partid, a jurnalistilor, a reprezentantilor societatii civile, sa sustina eliminarea presei din sfera de vulnerabilitati la adresa securitatii statului”, a mai spus deputatul PSD.

Comisiile de politica externa ale celor doua Camere ale Parlamentului au avizat favorabil, luni, textul Strategiei Nationale de Aparare, mentinand referirea la campaniile de presa ca element de vulnerabilitate.

Campaniile de presa la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, diminuarea capacitatii de aplicare a legii de catre unele institutii si presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice sunt stipulate ca vulnerabilitati in Strategia de Aparare adoptata de CSAT si trimisa Parlamentului pentru aprobare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here