Visa si Mastercard acuzate de comisioane ilegale aplicate retailerilor americani

0
836

Gigantii americani ai cardurilor de credit Visa si Mastercard au cerut justitiei din SUA sa confirme ca practicile lor in domeniul comisioanelor nu incalca legislatia antitrust, asa cum acuza marii retaileri cu care se judeca de opt ani, anunta Mediafax.

Cele doua companii de carduri de credit si mai multe banci sunt urmarite in justitie din 2005, intr-un proces colectiv declansat de marile lanturi de distributie, intre care Target si Macy’s, care le contesta tarifele si regulile de stabilire a comisioanelor.

Visa si MasterCard au propus sa plateasca retailerilor 7,25 de miliarde de dolari, pentru inchiderea litigiului, cu conditia ca acestia sa renunte la orice alte procese ulterioare si sa accepte nivelul comisioanelor, dar propunerea a fost refuzata de multi dintre reclamanti.

Furnizorii cardurilor de credit au reactionat cerand in justitie recunoasterea corectitudinii practicilor lor de afaceri, care nu incalca legislatia antitrust, potrivit plangerii inaintate unui tribunal din New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here