Ministerul Economiei asteapta oferte pentru Cupru Min pana in 10 iunie

0
930

Ministerul Economiei va accepta „orice metoda prevazuta de lege” pentru atragerea de investitii la producatorul de cupru Cupru Min Abrud si asteapta de la eventualii investitori interesati sa transmita scrisori de interes pana in 10 iunie, anunta Mediafax.

„Realizarea procesului de atragere de investitii se va face prin orice metoda prevazuta de lege (asociere in participatiune, cooperare, etc.), suma obtinuta de la investitorul selectat urmand a fi utilizata pentru efectuarea investitiilor de mediu, dotarea tehnologica a societatii, deschiderea de noi fronturi de lucru si capital de lucru”, potrivit unui anunt al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), organismul prin care este derulat acest proces.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, spunea in 9 mai ca institutia a primit sase oferte pentru Cupru Min, din partea unor mari companii din industria cuprului, din Rusia, Europa si America de Nord.

Vosganian a aratat ca autoritatile vor stabili cine va fi consultantul care va oferi din punct de vedere financiar, juridic si tehnic solutia caietului de sarcini, raportul acestuia urmand sa fie realizat in cursul lunii iunie.

in primavara anului trecut, producatorul de cupru a fost scos la vanzare, dar privatizarea a fost oprita din cauza neintelegerilor cu Roman Copper, castigatorul licitatiei. Reluarea procesului de trecere in proprietate privata a Cupru Min a fost asumata in discutiile cu Fondul Monetar International. Compania detine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

Statul este consiliat in acest proces de firmele de avocatura Bostina & Asociatii si Zamfirescu, Racoti & Asociatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here