Hotelul Ambasador din Capitala, restituit proprietarilor dupa 10 ani de litigiu

0
915

Terenul si cladirea Hotel Ambasador din Bucuresti, aripa dinspre Ciclop, au fost restituite in natura mostenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, dupa un litigiu care a durat zece ani,  anunta Mediafax.

Imobilul compus din teren in suprafata de 520 mp si cladire cu subsol, parter si 13 etaje, situat in Bulevardul Magheru inspre Garajul Ciclop, a fost scos de sub nationalizare prin admiterea irevocabila a actiunii in revendicare si redobandit in natura.

Cladirea a fost construita intre anii 1937 si 1939, fiind proiectata de catre proprietar, si a devenit cunoscuta gazduind Hotelul Ambasador.

Dupa 10 ani de judecata, inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat prin hotarare irevocabila de respingere a recursurilor formulate de Ambasador SA, AVAS si Ministerul Finantelor solutia pronuntata inca din 2003 de Tribunalul Bucuresti si confirmata de Curtea de Apel Bucuresti anul trecut, se arata intr-un comunicat al societatii de avocatura Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP), care i-a reprezentat pe mostenitorii fostului proprietar.

„Drept consecinta, SC Ambasador SA a fost obligata sa lase reclamantilor in deplina proprietate si linistita posesie imobilul mentionat, fiind constatata nevalabilitatea titlului prin care statul a dobandit proprietatea hotelului Ambasador”, se spune in comunicat.

ZRP asigura servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business si al consultantei fiscale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here