VINTEST Bucuresti, editia a II-a, 12 – 14 octombrie 2012 – Salonul National de Vinuri al Romaniei

0
727
Toamna se culege via, se face vinul si se pregateste pentru a sti exact ce vom putea pune pe masa de sarbatori si pentru anul care vine. Toamna se degusta vinul, la VINTEST!

Sala Palatului din Bucuresti va deveni in luna octombrie locul de desfasurare al singurului Salon National de Vinuri Romanesti.  Editia a doua a Salonului National VINTEST isi va deschide portile in 12 octombrie, de la orele 11.00. Timp de 3 zile, pana in 14 octombrie, toti iubitorii vinului vor avea posibilitatea sa deguste gratuit sutele de vinuri expuse de producatorii romani si de invitatii din strainatate.

Gastronomia va avea si de aceasta data un loc special la VINTEST 2012: maeștrii bucatari, cofetari și patiseri vor face demonstrații și vor concura sub privirile vizitatorilor. Din program nu vor lipsi nici lansarile unor publicatii de specialitate, tombole și multe concursuri.

Pentru a intelege mai bine care este secretul imbinarii vinului cu mancarea, experti degustatori, membrii ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR) si somelieri vor prezenta publicului arta degustarii vinului si totodata asocierea lor cu diferite meniuri.

Evenimentele speciale raman in atenția noastra, amintind din cadrul programului de promovare al salonului degustari de vinuri romanesti, la care invitați speciali vor fi ambasadori, manageri ai companiilor de top, personalitați culturale, reprezentanți ai autoritaților locale și jurnaliști. Vizitele la crame ale jurnaliștilor din presa locala, naționala și din turism, vor transmite ca in Romania avem turism viticol.

Organizatorii pregatesc de pe acum și cea de a III-a ediție a Salonului VINTEST, care va avea loc in 6 – 9 iunie 2013, la Sala Palatului, in aceeași perioada cu cel de-al 36-lea Congres al Viei și Vinului. Dupa 45 de ani congresul va avea loc, din nou, la București. Evenimentul internațional va reuni cele 45 de țari membre și ca in fiecare an principalii cercetatori ai viticulturii, vinificației, economiei și dreptului vor discuta ultimele dezvoltari din sectorul vitivinicol, incluzand in program și sesiuni tehnice.

Va asteptam sa ciocnim impreuna un pahar de vin romanesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here