Cum a devenit Centrul Istoric al Capitalei cea mai atractiva destinatie turistica din Romania

0
692
Centrul Istoric din Bucuresti a devenit un model de succes in turismul romanesc si cea mai atractiva destinatie turistica din Romania pentru ca a aplicat cateva principii clare. Competitia este aici serioasa din cauza concentratiei nemaivazute de cafenele, cluburi si restaurante, iar acest lucru face ca toti actorii implicati sa se bata in oferte, sa stea efectiv la dispozitia clientilor si sa fie numai un zambet pentru a le capta bunavointa turistilor.

O alta schimbare de atitudine care a dus la inflorirea turismului in Centrul Istoric al Capitalei a fost mentinerea deschisa a locatiilor atat cat vor clientii. De unde pana anii trecuti Capitala se inchidea la ora 23, cu mici exceptii, acum circuitul turistic din Centrul Istoric este aproape neintrerupt, iar Bucurestiul are, pentru prima oara in ultimii 20 de ani, o adevarata viata de noapte si turism de distractie pentru toate gusturile.

La fel de important a fost accentul pus pe mancare, pentru ca in Centrul Istoric se gasesc oferte foarte bune pentru servitul mesei la tot pasul. Pentru a nu ramane mai prejos, o multime de cafenele si-au adaptat oferta si au inceput la randul lor sa le ofere meniu de restaurant clientilor. Asadar, un alt secret al scucesului a fost ca in Centrul Istoric se mananca aproape peste tot si se mananca bine.

Din aceste motive, Centrul Istoric al Capitalei a devenit un model turistic pentru Romania si a inceput sa atraga tot mai multi turisti straini. Distractia aici nu se opreste niciodata si sunt turisti care nu parasesc locul pana a doua zi dimineata, cand o iau de la capat, iar locatiile sunt inca deschise si primitoare. Acesta este, pe scurt, modelul de succes al Centrului Istoric care trebuie replicat si in alte zone din Romania, pentru ca atrage, in mod evident, turistii si functioneaza precum un magnet al distractiei. si nu doar pentru romani, de vreme ce si strainii apreciaza in cel mai inalt grad spiritul de libertate, de ospitalitate si de voie buna care rasuna din Centrul Capitalei.

Acumularea de evenimente de gen, de party-uri si de spectacole care dau farmecul Centrului Istoric mai are nevoie doar de o harta amanuntita a locurilor si a intamplarilor prin care patronii ii atrag pe clienti cu cele mai variate oferte. O asemenea harta a evenimentelor este si The Beat, aplicatia care functioneaza precum un detector de distractie si prin care oricine poate vedea in ce masura Bucurestiul chiar a devenit o Capitala a turismului de distractie!

Dan Matei Agathon
Presedinte
Federatia Patronatelor din Turism si Servicii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here