Vinaria Purcari multumeste Romaniei pentru implicarea in campania #vindinmoldova

0
985

Vinaria Purcari multumeste romanilor pentru sprijinul aratat vinurilor moldovenesti in fata embargoului impus de Rusia in 10  septembrie. Sute de romani s-au implicat in campania #vindinmoldova, lansata de Vinaria Purcari ca o reactie la embargo, aratandu-si suportul pentru vinurile din Republica Moldova pe www.purcari.md/vindinmoldova.

Autoritatile romane si-au aratat si ele sustinerea fata de vinificatia din Moldova, prin organizarea Galei Vinurilor din Republica Moldova, in perioada 13 – 17 noiembrie. Evenimentul s-a desfasurat sub inaltul patronaj al Presedintelui Camerei Deputatilor din Romania, Valeriu Zgonea, si Presedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, in incinta Palatului Parlamentului.

„Expozitia de vinuri moldovenesti este un semnal ca Parlamentul si Statul Roman sustin economia Republicii Moldova, suntem alaturi de prietenii nostri care acum cateva saptamani, peste 100.000, au manifestat pro—Europa. Am speranta ca in viitorul apropiat din ce in ce mai multi romani vor cumpara aceste produse sustinand economia Republicii Moldova ca un semnal ca cele doua state, dar o singura familie, se inteleg reciproc”, a spus Valeriu Zgonea, la deschiderea expozitiei vinurilor din Republica Moldova.

Liderul deputatilor a ramas placut impresionat de vinurile de Purcari, mentionand ca este unul din vinurile sale preferate – “E un vin foarte bun – va garantez. L-am baut mai demult.”.

Personalitatile care au vizitat expozitia au putut degusta si afla povestea vinurilor de Purcari, printre acestea numarandu-se si Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale al Romaniei, Daniel Constantin, Iulia Creanga – un sommelier de renume si stranepoata celebrului povestitor Ion Creanga, Niculae Mircovici, deputat in Parlamentul Romaniei si senatorul Viorel Badea.

Sustinerea romanilor fata de vinurile Purcari a fost incununata si de 3 trofee castigate la concursul “Premiile de Excelenta”, organizat de Vinul.ro. Vinul “Purcari Icewine 2012” a fost premiat cu medalia de aur, fiind urmat de “Negru de Purcari 2009 Anniversary Edition”  si “Alb de Purcari 2011”.

Vinaria Purcari isi propune sa fie tot mai aproape de consumatorii romani si sa afle opinia lor despre vinurile moldovenesti. Cea mai recenta interactiune cu partenerii si consumatorii din Romania s-a desfasurat in perioada 22 – 24 noiembrie, la expozitia “Goodwine 2013”, unul din cele mai importante evenimente dedicate vinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here