Premierul chinez Li Keqiang a fost intampinat de Ponta la aeroport

0
887

Prim-ministrul chinez, Li Keqiang, a ajuns la Bucuresti, pentru prima vizita in Romania a unui premier al Chinei dupa 19 ani, fiind asteptat la aeroport de catre premierul Victor Ponta.

Premierul roman l-a intampinat la scara avionului pe prim-ministrul chinez. Li Keqiang a fost primit cu paine si sare de doi tineri imbracati in costume nationale romanesti.

Apoi, garda de onoare a intonat imnurile de stat.

Cei doi sefi de guvern vor merge impreuna la Palatul Victoria, unde vor avea o discutie legata de stadiul relatiilor politice si economice dintre cele doua state si vor asista la semnarea mai multor documente de cooperare bilaterala in domeniile energiei, sanitar-veterinar, industrial, societatii informationale si culturii.

Va fi adoptata si o Declaratie comuna a Guvernului Romaniei si Guvernului Republicii Populare Chineze privind aprofundarea cooperarii bilaterale.

Miercuri, premierul Li Keqiang va fi primit de presedintele Traian Basescu, va avea intrevederi cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si va sustine un discurs in Parlament.

Premierul chinez se va afla in Romania in perioada 25-28 noiembrie.

Marti, Romania organizeaza a doua reuniune la nivel de prim-ministri din Europa Centrala si de Est si China, la care vor participa 16 sefi de guvern.

Aceasta este a doua reuniune a sefilor de guverne din tarile Europei Centrale si de Est si China, dupa cea organizata anul trecut la Varsovia.

Cu acest prilej, va fi organizata si a treia editie a Forumului economic si comercial China-Europa Centrala si de Est, la care 1.000 de reprezentanti ai unor companii private si de stat.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Comertului de la Beijing, schimburile comerciale intre China si Romania s-au ridicat la 3,27 miliarde de dolari, in primele 10 luni ale anului 2013.

Investitiile chineze in Romania sunt in valoare de 160 de milioane de dolari, in timp ce investitiile romanesti in China sunt de 280 de milioane de dolari.

Exporturile romanesti in China au crescut de la 360 de milioane de dolari, in 2008, la aproape un miliard de dolari, anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here