Victorii in cadrul concursurilor europene AUTO BILD Design Award 2010 si Plus X Award

0
830
Mercedes-Benz-SLS-AMG-exterior

Mercedes-Benz-SLS-AMG-exteriorSLS AMG – cea mai atractiva masina
Stuttgart – Super masina sport, Mercedes-Benz SLS AMG, celebreaza o victorie remarcabila in cadrul importantei competitii de design organizata de revista germana AUTO BILD.

 Aproximativ 200.000 de cititori ai celor 21 de editii europene ale publicatiei specializate au votat noul model gullwing pe primul loc la categoria celor mai atractive masini europene. Mai mult, SLS AMG a fost onorata si cu ravnitul Plus X Award pentru „inalta calitate” si „design”, la cel mai mare concurs de tehnologie, sport si lifestyle.

Mercedes-Benz SLS AMG a luat o serie de premii de top: dupa ce a fost distins cu AUTO BILD Design Award 2010 pentru Germania de catre cititorii AUTO BILD, super masina sport din Affalterbach a reusit sa  obtina o dubla victorie pe baza voturilor publicului european. Nu numai ca masina a fost votata pe primul loc la categoria coupes si cabriolet, dar a fost, de asemenea, clasata drept principala castigatoare a acestui concurs. Drept urmare, SLS AMG este acum detinatorul titlului de „Cea mai atractiva masina europeana”.   

in timp ce preferintele personale ale cititorilor au reprezentat singurul factor determinant pentru acordarea premiului AUTO BILD Design, in cazul celei mai mari competitii de tehnologie, sport si lifestyle au contat voturile a nu mai putin de 144 de jurnalisti independenti, renumiti si specializati si de experti ai industriei din 32 de tari. in urma unei selectii dintr-un numar fulminant de autovehicule inovatoare, majoritatea a votat si de aceasta data in favoarea modelului SLS AMG si i-a acordat ravnitul premiu Plus X.

Noul model de la Mercedes-Benz si AMG reprezinta o propunere ispititoare cu pachetul sau tehnologic fara rival: caroseria din aluminiu, cu usi gullwing, motor AMG 6,3-litri V8, amplasat central cǎtre puntea fatǎ, care dezvolta o putere de varf de 420 kW/ 571 CP, cuplu de 650 Nm si lubrifiere cu carter sec, transmisie cu ambreiaj dublu, cu sapte trepte de viteza in configuratie transaxiala, suspensie sport cu brate de suspensie duble din aluminiu si o greutate a automobilului de 1620 kilograme, in baza standardului DIN – aceasta combinatie superlativa garanteaza cea mai buna dinamica de conducere. Distributia ideala a greutatii fata/spate 47/53 % si centrul de greutate coborat al autovehiculului reprezinta o dovada a conceptului fara compromisuri de automobil sport. SLS AMG accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,8 secunde, inainte de a ajunge la viteza de varf de 317 km/h (limitata electronic). Consumul de combustibil de 13,2 litri pe 100 kilometri (combinat) il face deosebit de competitiv.

Numeroase premii ravnite revin super masinii sport AMG

Pe parcursul ultimelor luni, Mercedes-Benz SLS AMG a primit un numar considerabil de premii extrem de ravnite si semnificative, printre care:
§ „Red Dot Design Award”
§ „iF product design award 2010”
§ „Golden Steering Wheel 2009” (Bild am Sonntag and Auto Bild)
§ „The Best Cars”, la categoria masini super sport (auto motor und sport)
§ „Auto Trophy 2009” si „Design Trophy” (Auto Zeitung)
§ „TOPauto 2010” (Motor Information Service)
§ „Best New Product 2009, International Motor Show Frankfurt” (AutoScout24)
§ „GT Car of the Year” (Top Gear, GB)
§ „Best Dream Machine” (MotorWeek TV’s Driver’s Choice Award, USA)

Mai multe informatii despre Mercedes-Benz pot fi accesate la adresele: www.media.mercedes-benz.ro si www.mercedes-benz.ro.

Contact:

Camelia Dejeu 21 2004 420 / 574

[email protected]

+40

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here