Vasile Dancu: Avem crestere economica fara dezvoltare

0
810

Cresterea economica din Romania este una fara dezvoltare, cu care „ne impaunam in statistici”, consuma resurse si da senzatia unei dinamici pozitive, insa nu foloseste la nimic, a declarat, luni, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei, vicepremierul Vasile Dancu.

„Avem crestere economica cu care ne impaunam in statistici, dar este crestere fara dezvoltare, iar o crestere fara dezvoltare nu foloseste oamenilor si nu foloseste viitorului, este o crestere care consuma, mai degraba. Consuma resurse si da senzatia unei dinamici pozitive, dar de fapt nu foloseste la nimic”, a declarat Dancu, la un eveniment de lansare a unei platforme de dialog pe tema dezvoltarii din zonele rurale, organizat de reprezentanta Comisiei Europene al Bucuresti, informeaza Mediafax.

Dancu a mai spus ca anul acesta este unul de cotitura, care nu va putea sa schimbe tara, insa poate sa schimbe directia.

„Cred ca este un an de cotitura acest an, care nu va putea sa schimbe Romania pentru ca o tara nu se poate schimba intr-un an, dar poate sa schimbe directia, poate sa adune noi energii pentru un proiect si acesta este proiectul pe care il visez eu pentru zona dezvoltarii civilizatiei rurale nu numai comunitatilor rurale”, a spus Dancu.

Vicepremierul a mai spus ca in acest moment este necesara o strategie nationala, care sa fie model in Europa pentru dezvoltarea zonelor rurale, avand in vedere ca Romania este ultima „civilizatie rurala”.

„Cred ca ne trebuie in acest moment o noua strategie care ar trebui sa fie nationala pentru ca numai strategii globale este greu sa aplicam in Romania. Suntem ultima civilizatie rurala, este clar ca noi suntem modelul european pentru asta. Trebuie sa gandim noi aceasta strategie”, a declarat Dancu.

Vicepremierul a mai spus ca o parte din bugetul de stat trebuie redirectionat spre educatie si sanatate, pentru dezvoltarea comunitatilor rurale. „Trebuie sa aducem resurse la resursele pe care le aduce Comisia Europeana si Banca Mondiala, sa directionam bugetul Romaniei intr-o mare masura in urmatorii ani prin educatie, prin sanatate, prin celelalte forme de dezvoltare a comunitatilor rurale”, a spus Dancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here