Parteneriatul NEPI-CBRE consolideaza dezvoltarea imobiliara din Timisoara

0
1174

NEPI (New Europe Property Investments plc.), cel mai dinamic investitor si dezvoltator imobiliar din Romania, anunta incheierea unui parteneriat strategic cu CBRE, liderul mondial in servicii de real estate, pentru inchirierea proiectului City Business Centre dezvoltat in Timisoara.

Alegerea de catre dezvoltator a unui consultant imobiliar cu forta si experienta CBRE arata ca piata imobiliara este matura si cu tendinte serioase de dezvoltare, atat in orasul Timisoara, cat si in tara.

“Am ales sa colaboram cu CBRE, un consultant de talie internationala, pentru ca vine cu know-how-ul si contactele sale globale si propune strategii eficiente si sustenabile de inchiriere pe urmatorii ani. Securizand cei mai buni chiriasi, vom consolida pozitia City Business Centre in topul celor mai cautate si apreciate cladiri de birouri din tara”, afirma Lori Collin, Office Director in cadrul NEPI.

“Impactul pozitiv al dezvoltarii acestui proiect asupra mediului economic local este unul evident, fiind create atat infrastructura necesara pentru companiile multinationale care doresc sa se extinda sau sa işi inceapa activitatea in Timişoara, cat şi o serie de facilitati pentru IMM-uri si start-up-uri locale”, declara, la randul sau, Razvan Iorgu, Managing Director CBRE Romania.

Votat Green Building of the Year si Office Development of the Year, complexul de birouri de clasa A City Business Centre, care are o suprafata totala de 27.151 mp, poate fi definit drept un „oras in oras”, in raport cu Timisoara. Cladirile de birouri City Business Centre ofera companiilor spatii de birouri, restaurante, servicii publice (banci, servicii medicale, etc), parcare subterana si pista pentru biciclisti, zone verzi, locatie centrala, servicii de paza 24/24, dar si alte servicii necesare unui angajat pe tot parcursul programului sau de lucru.

Printre companiile gazduite de City Business Centre enumeram Accenture, Alcatel, Autoliv, Banca Comerciala Romana, CertAsig, Columna Medical Center, Deloitte Audit, Generali, Gilescu, Valeanu, Nathanzon & Partenerii, IBM, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, OMV Petrom, ProTv, Raiffeisen Bank, Sodexo, Toluna, UniCredit Tiriac Bank, Volksbank, Visma, Wipro, 3Pillar Global.

Timisoara a devenit unul dintre marii jucatori de outsourcing din Romania, in contextul in care, in ultimii ani, tara noastra isi consolideaza pozitia de destinatie principala pentru tot mai multe companii din Europa de Vest si America de Nord, care intentioneaza sa deschida centre de suport in Europa Centrala si de Est. Conform celui mai recent raport intocmit de CBRE pe segmentul birouri din tara noastra, mai mult de 8% din totalul companiilor din Romania aleg Timisoara drept centru operational. Orasul beneficiaza din plin de statutul de centru universitar de prestigiu, gazduind nu mai putin de 8 universitati, dar si de o infrastructura imbunatatita care s-a dezvoltat treptat, dar sigur, pe fondul cresterii competitivitatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here