Vanzarile de iPad-uri au crescut cu 44% in trimestrul al doilea

0
612
vanzari-ipad

vanzari-ipadLivrarile Apple de iPad-uri au crescut cu 44% in trimestrul al doilea, la 17 milioane de unitati, iar compania a ajuns sa controleze 70% din piata globala a tabletelor, cel mai ridicat nivel al unei perioade de peste un an.

Cota de piata a urcat de la 58,1% in primul trimestru la 69,6%. Potrivit IHS, Apple nu a mai controlat un procentaj similar al pietei globale din primul trimestru din 2011, potrivit firmei de cercetare IHS, citata de Bloomberg.

Vanzarile de tablete la nivel global ar urma sa le depaseasca pe cele de PC-uri pana in 2015, potrivit estimarilor firmei de cercetare Yankee Group, iar Apple se pregateste pentru aparitia de noi concurenti ai iPad.

Microsoft va lansa in acest an tableta Surface, iar Google va introduce Nexus 7.

„Apple transmite un mesaj clar ca intentioneaza sa domine piata pe termen lung. Google si Microsoft, rivali importanti ai Apple, spera sa conteste pozitia Apple in a doua jumatate a anului, dar vor avea dificultati formidabile”, a afirmat analistul IHS Rhoda Alexander.

Cota Amazon pe piata tabletelor a coborat la 4,2% in trimestrul al doilea, de la 5,8% in precedentele trei luni. Samsung avea o cota de piata de 9,2%, in scadere de la 10,8%. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here