Germania redeschide un proces legat de protectia datelor impotriva Facebook

0
668
facebook

facebookAutoritatea de protectie a datelor din Germania a redeschis miercuri o investigatie impotriva Facebook, referitoare la tehnologia de recunoastere faciala, considerand ca operatorul retelei sociale realizeaza o vasta baza de date fotografice fara consimtamantul utilizatorilor.

Comisarul pentru protectia datelor din Hamburg, Johannes Caspar, a declarat ca a redeschis investigatia, suspendata in iunie, dupa esecul unor incercari repetate de a convinge Facebook sa isi schimbe politica, relateaza New York Times.

„Nu am avut alta solutie decat sa redeschidem investigatia. Ne-am intalnit de mai multe ori cu reprezentantii Facebook, dar nu am obtinut cooperarea lor in aceasta problema, care are implicatii asupra datelor personale”, a aratat Caspar intr-un interviu.

Decizia Facebook de a folosi un software analitic pentru realizarea unei arhive foto cu chipurile utilizatorilor, pe baza fotografiilor acestora postate pe reteaua de socializare, a fost controversata in Europa, unde legislatia privind protectia datelor prevede obligativitatea consimtamantului explicit al persoanelor afectate.

in loc ca Facebook sa ceara acordul utilizatorilor, compania le ofera in schimb posibilitatea sa opteze ca fotografiile lor sa nu fie folosite. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here