ROMSLOT: Industria de gaming trebuie sa intre in era PROFITULUI RESPONSABIL

0
801

ROMSLOT – Asociatia Organizatorilor de Sloturi din Romania este una dintre cele mai importante asociatii din domeniul jocurilor de noroc, avand ca membrii cele mai puternice companii din domeniu. La nivel international este afiliata la EUROMAT – European Gaming and Amusement Federation, fiind in momentul de fata singura organizatie romaneasca prezenta in conducerea celei mai puternice federatii din Europa. ROMSLOT a fost prima asociatie care a adus in Romania concepte utilizate la nivel international, dar si o serie de angajamente care asigura integrarea practicilor de responsabilitate sociala in activitatea membrilor sai. in plus, asociatia poate fi numita pionierul programelor dedicate problemelor de joc, prin intermediul initiativelor membrilor sai, care au demarat primele proiecte de acest gen din tara. Mai mult, ROMSLOT impreuna cu Romanian Bookmakers au pus bazele celui mai solid program dedicat jucatorilor, “Joc Responsabil”.

Asociatia s-a implicat activ, inca de la infiintare, in promovarea unei industrii responsabile. Astfel, viziunea ROMSLOT cu privire la viitorul pietei jocurilor de noroc nu putea fi bazata decat pe o abordare in aceasta directie. Analizand evolutia industriei de pana acum, asociatia propune 7 teme esentiale de care trebuie sa tina cont mediul de business in anul 2016. Acestea sunt: parteneriat, reputatie, online, flexibilitate, informatie, transparenta si foarte important, responsabilitatea.

I-am rugat pe reprezentantii ROMSLOT sa ne spuna mai multe despre abordarea pe care o propun industriei.
Parteneriat – Credem cu tarie ca pentru a avea o reglementare clara si aplicabila, dar si pentru o corelare a legislatiei specifice cu alte prevederi legislative, este nevoie de o comunicare directa intre mediul de afaceri si autoritati si de un parteneriat la nivel de industrie.

Reputatie – in contexul in care industria jocurile de noroc se confrunta cu o serie de amenintari mediatice ce vizeaza cazuri izolate ce sunt ulterior generalizate, exista riscul ca aceasta pata de imagine sa se rasfranga asupra industriei per ansamblu. De aceea este nevoie de unitate si implicare la nivelul intregii piete pentru a schimba cu adevarat modul in care sunt privite jocurile de noroc. in cadrul ROMSLOT, exista o preocupare constanta pentru promovarea jocurilor de noroc ca o forma de divertisment, asociatia deruland numeroase campanii de educare si de promovare a unui comportament responsabil.

Online – Zona online a inceput sa fie reglementata o data cu intrarea in vigoare a noii legislatii a jocurilor de noroc, desi ea era prezenta pe piata din Romania si inainte. Operatorii trebuie sa cantareasca oportunitatile si sa isi adapteze business-urile in functie de trendurile pietei pentru a putea dezvolta sanatos acest segment.

Flexibilitate – Oamenii de afaceri din industria jocurilor de noroc trebuie sa-si regandeasca strategia de business in functie de noile reglementari legislative. Flexibilitatea se traduce prin capacitatea de adaptare la schimbare si la dinamica unei industrii in continua schimbare, cum este cea a jocurilor de noroc.

Informatie – Se stie ca informatia inseamna putere. La nivel de business, accesul la informatie este vital pentru dezvoltarea si continuitatea afacerii. Acest instrument ajuta la anticiparea provocarilor si oportunitatilor din piata, dar si a evolutiei contextului politic si socio – economic.

Transparenta – Pentru a putea proiecta o imagine corecta, pe baza careia se poate construi o reputatie pozitiva a pietei jocurilor de noroc, este nevoie de transparenta la nivelul intregii industrii. Mai mult, o industrie responsabila, cu o viziune pe termen lung poate fi cladita doar avand la baza transparenta.

Toate aceste elemente duc catre un indicator economic esential pentru orice business, pe care orice om de afaceri si-l doreste: PROFIT! Anul 2016 poate fi anul profitului. insa, este important sa nu uitam un aspect: daca se doreste o continuitate a acestuia si in 2017 si nu numai, organizatorii de jocuri de noroc trebuie sa isi trateze afacerea cu foarte mare RESPONSABILITATE.

Responsabilitatea reprezinta poate cel mai important factor care va influenta industria jocurilor de noroc din Romania. Aceasta nu trebuie privita doar ca un trend de urmat, trebuie sa fie principiul dupa care se ghideaza fiecare operator de jocuri de noroc. Este nevoie de o viziune responsabila atat la nivelul fiecarei afaceri, cat si la nivel de comunitate. Sa luam exemplul programului de autoreglementare al industriei, “Joc Responsabil”, sustinut de asociatiile profesionale ROMSLOT si Romanian Bookmakers. Acesta a devenit modelul cel mai urmat de catre industrie in combaterea problemelor de joc, fiind o dovada sincera a responsabilitatii asumate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here