Vaclav Havel a decedat. Fostul presedinte ceh a murit in somn

0
591
steag-cehia-doliu

steag-cehia-doliuFostul presedinte ceh Vaclav Havel a decedat la varsta de 75 de ani. Artizan al „Revolutiei de catifea” anticomuniste din 1989 si presedinte al Cehoslovaciei apoi al Cehiei din 1989 pana in 2003, el a murit in somn, a afirmat purtatoarea sa de cuvant,

Sabina Tancevova.”Sotia sa Dagmar a fost alaturi de el pana in ultimele momente, la fel ca si o sora din Congregatia San Carlo Borromeo, care se ocupa de el in ultimul timp”, a adaugat Tancevova.”Vaclav Havel a fost simbolul evenimentelor din 1989, simbolul revenirii tarii noastre la democratie”, a declarat premierul ceh, Petr Necas, ca reactie la informatiile privind decesul fostului presedinte.”Sotia sa Dagmar a fost alaturi de el pana in ultimele momente, la fel ca si o sora din Congregatia San Carlo Borromeo, care se ocupa de el in ultimul timp”, a adaugat Tancevova.

„Vaclav Havel a fost simbolul evenimentelor din 1989, simbolul revenirii tarii noastre la democratie”, a declarat premierul ceh, Petr Necas, ca reactie la informatiile privind decesul fostului presedinte.in 1998, el a fost in pericol de moarte de doua ori: in aprilie, cand a fost supus in ultima instanta unei interventii chirurgicale in Austria in urma unei perforari a intestinului, apoi in august, din cauza unei crize cardiace.

in ianuarie 2009 el a petrecut doua saptamani la terapie intensiva la Praga pentru o inflamatie pulmonara, in timp ce in mai 2010 a fost spitalizat in Statele Unite din cauza unor probleme cardiace. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here