Geoana, intrebat cum se vede peste un an: Unul dintre cei mai influenti oameni politici din Romania

0
714
acord-parteneriat

acord-parteneriatSenatorul Mircea Geoana declara ca la inceputul anului viitor va exista „o exprimare publica si politica” a miscarii pe care doreste sa o puna in practica, mentionand totodata ca, dupa alegerile de anul viitor,

se vede „ca unul dintre cei mai influenti oameni politici din Romania”.”Cred ca in acest moment este o nevoie acuta, in societatea romaneasca, de altceva, de un alt mod de exprimare publica si politica”, a spus Geoana, la Realitatea TV.

Intrebat daca doreste sa faca o miscare civica sau un partid, Geoana a raspuns ca „la modul ideal ar trebui sa coexiste”. „Exista modele pe care le studiez si pe care voi incerca sa le aduc si in Romania”, a spus el, mentionand exemplul Italiei din anii ’90.

Geoana a afirmat totodata ca proiectul pe care il are in vedere este „destul de avansat”.

„La inceputul anului viitor va exista o exprimare publica si politica a unei miscari pe care sunt hotarat sa o pun in practica. Ce se intampla pe restul scenei politice nu e indiferent pentru mine”, a mai spus el.

Mircea Geoana a mentionat ca nu exclude posibilitatea unei „explozii politice” la inceputul anului viitor, cu o schimbare de guvern.

„Nu as vrea sa exclud posibilitatea unei explozii politice mai mari la inceputul anului viitor. (…) Eu in primul rand vad la inceputul anului viitor o schimbare aproape obligatorie de guvern. Sunt absolut convins ca va exista un nou guvern, cu un nou prim-ministru”, a precizat el.

Pe de alta parte, fostul social-democrat a sustinut ca in PSD sunt discutii „tot mai agresive si tot mai vocale” legate de un congres extraordinar de inlocuire a lui Victor Ponta.

El a mai spus ca, in opinia sa, Ponta are sanse „aproape de zero” sa ajunga prim-ministru dupa viitoarele alegeri.

Intrebat cum se vede peste un an, dupa viitoarele alegeri, Mircea Geoana a raspuns: „Ma vad in continuare ca unul dintre cei mai influenti oameni politici din Romania”.

Chestionat daca, in opinia sa, va fi in Parlament dupa alegeri, Geoana a spus: „Posibil, dar nu obligatoriu. (…) Politica se poate face de la conducerea unui partid, nu trebuie sa fii tu in Parlament ca partidul tau sa fie in Parlament”.

Cat despre posibilitatea de a se regasi in guvern, Geoana a raspuns ca este „posibil”.

Intrebat despre o eventuala relansare pe zona diplomatiei, Geoana a mentionat: „Dupa ce imi voi fi spus ultimul cuvant in politica romaneasca si sper sa nu fie acum si nu cred ca va fi acum, dupa ce-mi voi fi consumat drumul politic si ambitia de a transforma Romania – de asta raman in politica, nu din motive de lispa de solutii – am sa am o voce in diplomatia internationala, peste cativa ani de zile. Ca o sa fie peste 5 sau 10, asta nu stiu”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here