Taxa auto, adoptata de Parlament. Romanii care n-au platit taxa de poluare o platesc la prima vanzare

0
680
masini_ploaie

masini_ploaieTaxa de poluare auto a fost adoptata, joi, de Camera Deputatilor, care a fost forul decizional in cazul acestui proiect, astfel ca, odata promulgata, legea va intra in vigoare iar romanii care cumpara o masina pentru care nu s-a platit o astfel de taxa o vor achita cu ocazia primei vanzari.

„Proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, initiat de Ministerul Mediului si Padurilor, a fost aprobat de Camera Deputatilor in sedinta de joi si va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei”, se arata intr-un comunicat de joi al ministerului.

Actul normativ prevede, pe de-o parte, o reducere a taxei de poluare cu pana la 25 la suta fata de variantele anterioare, astfel ca cei care au platit-o in vechea forma pot cere rambursarea diferentei.Pe de alta parte, noua lege incearca sa aplice principiul „poluatorul plateste”, astfel ca noua taxa de poluare „va fi platita, o singura data, atat pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa”.

„Pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitata la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, in cazul instrainarii acestora, dupa ce intra in vigoare aceasta lege”, arata Ministerul Mediului, in comunicatul citat. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here