Uniunea Europeana sprijina dezvoltarea resurselor umane, cu precadere industria prelucratoare din Romania

0
667
Conferinta-Crivas

Conferinta-CrivasBucuresti, 20 Decembrie 2011 – A avut loc lansarea oficiala a proiectului Cresterea competitivitatii si productivitatii organizatiilor prin calificarea resurselor umane in domeniul „Tehnician Metrolog”, un amplu proiect cofinantat din Fondul Social European:

300 de angajati din Industria Prelucratoare vor deveni Tehnicieni Metrologi Specialisti pana la finalul anului 2013.

Beneficiarul proiectului, compania Crivas Consult, in parteneriat cu S.C. Compa S.A. Sibiu, a prezentat oportunitatile de calificare profesionala pentru angajatii din industria prelucratoare si nu numai. Cursurile organizate de Crivas Consult sunt gratuite si ofera certificare in domeniul „Tehnician Metrolog”, nivelul 3. Cursurile sunt recunoscute la nivel national si european primind avizul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Proiectul se adreseaza in exclusivitate angajatilor din industrie, cu precadere celor domiciliati in cele cinci zone de implementare, din totalul de opt regiuni de dezvoltare, conform directivelor europene: Centru, Bucuresti-Ilfov, Sud, Nord-Vest si Sud-Est. Proiectul, inceput in 2011, se va derula pana la finalul anului 2013 in centrele de calificare profesionala partenere organizate in cadrul societatilor comerciale afiliate Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013/80/2.3/S/57719.

Societati comerciale participante: COMPA Sibiu, RELEE Medias, intreprinderea de Reparatii Auto Campina, PETROUTILAJ Poiana Campina si incepand din 2012: Uzina Mecanica Bucuresti.

Exista un grup extrem de numeros de cadre tehnice cu pregatire superioara sau medie pentru care aceste tehnologii sunt practic necunoscute. Situatia este agravata de faptul ca membrii grupului tinta sunt lideri de colective in firmele in care sunt angajati. Pregatirea oferita de proiect are ca rezultat imediat calificarea de nivel 3 in domeniul ‘’Tehnician Metrolog‘’ plecand de la competentele profesionale existente. Persoanele interesate pot afla mai multe informatii din intreprinderile de profil unde sunt angajate sau accesand pagina web a proiectului: www.crivasconsult.com

Industria prelucratoare la nivelul Uniunii Europene asigura 27 milioane locuri de munca producand o valoare adaugata de peste 1.300 miliarde de euro in 230.000 de companii. Ea contribuie in mod direct cu 22% la crearea PIB-ului din tarile UE, dar peste 75% din totalul locurilor de munca au legatura cu acest sector. Fiecare loc de munca din industria prelucratoare contribuie la sustinerea altor doua locuri de munca in domenii conexe.

Tehnicile de masurare, proiectare, fabricatie si analiza asistata de calculator reprezinta principalul vector al dezvoltarii de produse inovative in industrie, venind in intampinarea politicilor europene si nationale de promovare a inovatiei.

Proiectul de fata raspunde recomandarii CE de a promova o cultura antreprenoriala si de a crea un mediu propice dezvoltarii IMM-urilor. De asemenea, proiectul raspunde prioritatilor legate de incurajarea cercetarii si inovarii, inclusiv de noile tehnologii informatice si de cresterea investitiilor in capitalul uman.

Crivas Consult activeaza din 2004 in domeniul resurselor umane oferind o gama completa de solutii de training care asigura instrumentele necesare unei dezvoltari rapide si sanatoase a business-urilor clientilor sai.

Cozac Radu – Manager proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here