Cat trebuie sa alergi pentru a consuma caloriile pe care le contine un pahar de Coca-Cola

0
747
suc-carbogazos-coca-cola

suc-carbogazos-coca-colaEtichetele care sa contina informatii despre cata miscare trebuie sa faci dupa ce consumi alimente de tip junk-food si bauturi acidulate ar fi mult mai utile decat informatiile despre numarul de calorii, spun cercetatorii.

In urma studiului efectuat recent si publicat in Jurnalul American de Sanatate Publica, cercetatorii au descoperit ca informatiile despre exercitiile fizice necesare pentru a preveni aparitia kilogramelor in plus, dupa ce este consumata mancare de tip fast-food sau sucuri carbogazoase, au un impact favorabil in randul populatiei.

Jumatate dintre tinerii care au participat la experiment au renuntat sa consume bauturi carbogazoase dupa ce au citit eticheta unui astfel de produs pe care scria ca dupa consumul continutului va trebui sa alerge o ora ca sa elimine caloriile acumulate, potrivit dailymail.co.uk.
Oamenii constientizeaza mai usor astfel e tip de „masurare” a caloriilor decat varianta clasica, pentru ca, de exemplu, in urma studiului s-a constatat ca un numar considerabil dintre subiecti nu stiau ca un pahar de bauturi acidulate contine un sfert din doza de calorii recomandata zilnic.

Potrivit expertilor americani de la Universitatea din Baltimore, informatiile despre cat „costa” in exercitii fizice un pahar de cola, spre exemplu, ii pune pe ganduri pe fanii alimentelor de tip junk-food.

„Oamenii subestimeaza, in general, numarul de calorii din alimentele si bauturile pe care le consuma”, sutine autoarea studiului Sara Bleich.

Furnizarea de informatii precise legate de echivalentul caloriilor unui aliment in activitate fizica, spre exemplu pentru un pahar de cola trebuie sa alergi o ora, poate fi un pas inainte in prevenirea obezitatii. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here