Un raport CE ridica semne de intrebare privind legalitatea masurilor Frantei impotriva romilor

0
430
romi-franta

romi-frantaUn raport al Comisiei Europene pune sub semnul intrebarii legalitatea masurilor luate de Franta impotriva romilor, subliniind ca legislatia franceza nu contine garantiile minime solicitate de UE pentru protejarea persoanelor deportate, informeaza editia online a New York Times.

Documentul CE, obtinut de International Herald Tribune, evidentiaza lipsurile legislatiei franceze, evitand sa exprime sustinere pentru actiunile Guvernului de la Paris, care au condus la mii de deportari.

Potrivit raportului, expulzarile pot fi considerate legale doar daca indeplinesc anumite conditii, inclusiv o analizare individuala a fiecarui caz. Franta a fost avertizata sa evite masurile impotriva unui anume grup etnic, inclusiv expulzari in masa ale romilor.

Desi raportul evita sa analizeze expulzarile la modul general, documentul sugereaza ca actiunile Frantei ar putea sa incalce reglementarile europene. in acest caz, Franta risca sa fie vizata de actiuni judiciare daca nu va convinge Comisia Europeana ca respecta legislatia UE.

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anuntat la sfarsitul lunii iulie o inasprire a politicii de securitate a Frantei si desfiintarea taberelor ilegale ale romilor, atragand numeroase critici pe plan intern si international. Conform Ministerului Imigratiei, 8.313 romi romani si bulgari au fost expulzati de la inceputul anului, in timp ce in 2009 numarul total al repatrierilor a fost de 9.875. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here