Meciul caritabil "Fotbal pentru viata" a strans 134.000 de euro

0
1092
minge

mingeMeciul caritabil „Fotbal pentru viata”, organizat miercuri seara pe stadionul Dinamo si transmis in direct pe TVR 2, a strans 134.000 de euro, pentru construirea unei noi aripi a spitalului „Marie Curie” din Bucuresti, potrivit unui comunicat al Televiziunii Romane.Transmis in direct la TVR 2, evenimentul „Fotbal pentru viata”

a reusit performanta de aduna 134.000 de euro in 80 de minute.

Miercuri seara, pe stadionul Dinamo, la initiativa Fundatiei „Salvati-va ingerii” si a Fundatiei „Gheorghe Hagi”, foste glorii ale fotbalului romanesc, artisti si medici au jucat „Fotbal pentru viata”. Fondurile stranse in urma acestui meci caritabil vor fi donate Spitalului de Pediatrie „Marie Curie” din Bucuresti.

„Multumesc tuturor romanilor frumosi care, ieri, au inteles ca doar impreuna putem face ceva pentru copiii bolnavi de astazi si de maine. Bilantul aproximativ al evenimentului «Fotbal pentru viata» arata asa: in total au fost cam 25.000 de sms-uri, ceea ce inseamna aproximativ 50.000 de euro, 4.200 de euro din bilete, 80.000 din donatii de la firme, companii si oameni de afaceri si multe promisiuni pentru zilele viitoare. in 80 de minute, datorita TVR 2 am adunat 134.200 euro. Multumesc TVR! Multumesc Romani! Continuati sa donati in contul Fundatiei «Salvati-va ingerii!»: RO11BRDE 410SV080 44 77 4100. Campania pentru constructia noului Spital de pediatrie «Marie Curie» continua!”, a declarat Liana Stanciu, organizator al evenimentului caritabil si cea care, impreuna cu Mihai Georgescu, patroneaza Fundatia „Salvati-va ingerii”.

Potrivit comunicatului, interesul romanilor pentru partida de fotbal amicala a fost demonstrat si de audienta inregistrata de TVR 2. Astfel, pe intervalul 20.39 – 21.49, cand a fost transmisa partida de fotbal, TVR 2 a inregistrat, la nivel national, o audienta medie de 430.000 de telespectatori (rating mediu – 2,1 %). Pe target comercial (urban, 18-49 de ani), finalul meciului, cand se executau loviturile de la 11 metri, a adus 3,6 puncte de rating postului TVR 2. Numarul maxim de telespectatori care au urmarit „Fotbal pentru viata” a fost atins la ora 21.33. La nivel national, 610.000 de telespectatori urmareau in acel minut TVR 2, ceea ce corespunde unui rating de 3% si 7,5% cota de piata.

intrucat campania de strangere de fonduri pentru Spitalul „Marie Curie” continua,iar interesul telespectatorilor pentru meciul de miercuri este foarte mare, TVR 2 va relua in perioada urmatoare partida de fotbal dintre selectionatele gloriilor fotbalului romanesc si cea a artistilor, se mai spune in comunicat.

Aproximativ 1.500 de persoane au asistat, miercuri, pe stadionul „Dinamo”, la evenimentul „Fotbal pentru viata”. Meciul a fost castigat de echipa numita „Profesorii”, care s-a impus, cu scorul de 8-7, dupa executarea loviturilor de departajare, in fata formatiei denumite „Doctorii”.

Partida s-a disputat pe parcursul a doua reprize a cate 30 de minute, scorul la final fiind 5-5. Pentru echipa numita „Doctorii” au marcat Virgil Iantu, Adrian Ilie (3 goluri) si Vicentiu Iorgulescu, iar pentru formatia numita „Profesorii” au punctat serban Huidu, Dacian Varga, Iosif Rotariu, Mihai Mitoseru si Pepe.

La executarea penaltiurilor s-au impus „Profesorii”, cu scorul de 3-2.

Din echipa „Profesorilor” au facut parte: Rica Raducanu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Mihai Leu, Dan Alexa, Marian Olaianos, Robert Turcesu, Tudorel Stoica, Vlad Hagiu, Dacian Varga, serban Huidu. Pe parcurs au mai intrat: Iosif Rotariu, Edi Petrosel, Cristi Hrubaru, Emil Gradinescu, Corneliu Porumboiu, doctorul Radu Spataru, Sorin Danescu, Pepe, Mihai Mitoseru. Antrenorul echipei a fost Emerich Ienei.

Din echipa „Doctorilor” au facut parte: Ioan Andone, Miodrag Belodedici, Tibor Selymes, Romulus Buia, Cornel Ilie, Lucian Viziru, Mihai Georgescu, Dan Bitman, Virgil Iantu, Dumitru Moraru, Valentin Savadosi. Pe parcurs au mai intrat: Viorel Mazilu, Cristian Dulca, Adrian Ilie, Mihai Gainusa, Vicentiu Iorgulescu, doctorul Oancea, Dan Filoti, Leonard Doroftei, doctorul Catalin Carstoveanu. Antrenor a fost Gino Iorgulescu.

Meciul a fost arbitrat de Adrian Porumboiu, ajutat la cele doua linii de Ion Craciunescu si Teodor Craciunescu. in repriza a doua, Ion Craciunescu a jucat la echipa „Profesorilor”, lasandu-l pe serban Huidu tusier mai multe minute.

Fostul pugilist Leonard Doroftei a intrat in poarta la echipa sa, in repriza a doua. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here