Un cardinal a murit la beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea

0
635
beautificare

beautificareCardinalul spaniol Agustin Garcia Gasco Vicente, fost arhiepiscop de Valencia, a decedat duminica cu putin timp inainte de beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, la care venise sa asiste, au anuntat surse de la Vatican pentru agentia I.media, relateaza AFP.

Potrivit acestei agentii de stiri religioase, prelatul s-a simtit rau si a fost transferat la un spital din apropiere de Vatican, unde a decedat in urma unui infarct.

Capitala italiana a primit peste un milion de persoane duminica, pe un soare bland dar o atmosfera apasatoare dupa mai multe zile de ploaie. Potrivit presei italiene, numeroase persoane s-au simtit rau in timpul slujbei care a urmat dupa o zi de rugaciune la care au participat peste 200.000 de credinciosi si care s-a prelungit pana tarziu in noapte.

Cardinalul Agustin a parasit conducerea diocezei Valencia, in sud-estul Spaniei, in ianuarie 2009, inainte de a implini 78 de ani. El venise la Roma si la Vatican, ca mii de alti preoti, episcopi si cardinali din lumea intreaga, pentru a asista la ceremonia de beatificare a lui Karol Wojtyla de catre succesorul sau, Benedict al XVI-lea.

Dupa decesul sau, colegiul cardinalilor numara 198 de membri, dintre care 115 electori in caz de conclav. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here