Dacia a cerut ajutor de stat de 42 milioane lei pentru noul model Logan

0
669
logan-dacia

logan-daciaConstructorul Automobile Dacia a solicitat anul trecut ajutor de la stat in valoare de 42,4 milioane lei (10,5 milioane euro) pentru dezvoltarea proiectului X 52, numele de cod pentru noua generatie Logan, programata pentru lansare in anul 2012.

Tot anul trecut, constructorul auto a obtinut finantare nerambursabila in valoare de 20 milioane lei pentru punerea in functiune a unei linie de productie pentru noua familie de motoare Euro 5, care cuprinde propulsoarele H4 si H5. Fondurile a fost obtinute prin Programul Operational Sectorial «Cresterea Competitivitatii Economice», cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Modelul Logan a fost lansat in luna iunie 2004 la Salonul Auto de la Paris, iar in prezent este disponibil in sase versiuni – Logan, Ambiance, Preferance, Laureate, Prestige si editia speciala Black Line.

In octombrie 2010, la fabrica din Mioveni a fost produs automobilul Dacia Logan cu numarul un milion.

Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri 11,4 miliarde de lei (aproximativ 2,7 miliarde euro), in crestere cu 26,6% fata de nivelul de 9 miliarde lei obtinut in 2009.

Uzina Dacia a produs anul trecut 341.322 autovehicule, in crestere cu 15% fata de anul anterior. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here