Trupul neinsufletit al presedintelui polonez a fost repatriat

0
598
doliu-polonia

doliu-poloniaTrupul neinsufletit al presedintelui polonez Lech Kaczynski, decedat intr-un accident de avion in Rusia, a fost repatriat duminica din orasul rus Smolensk, in prezenta premierului rus Vladmir Putin, relateaza RIA Novosti.

 Avionul care transporta trupul neinsufletit al presedintelui polonez, Lech Kaczynski, a aterizat duminica pe aeroportul militar din Varsovia.

Familia presedintelui defunct, in special fiica si fratele geaman, Jaroslaw Kaczynski, precum si oficiali polonezi, inclusiv presedintele PE, polonezul Jerzy Buzek, sunt prezenti la aeroport.

O ceremonie oficiala va fi organizata pe aeroport, in prezenta familiilor si a autoritatilor poloneze, iar ulterior cortegiul se va indrepta catre palatul prezidential, in centrul istoric al Varsoviei.

Sicriul cu cadavrul presedintelui va fi apoi expus publicului in asa fel incat „oamenii sa ii poata aduce un omagiu individual”, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul presedintiei.

Avionul presedintelui Kaczynski s-a prabusit sambata dimineatain apropiere de Smolensk, la peste 400 de kilometri vest de Moscova, provocand moartea tuturor persoanelor aflate la bord. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here