CCIB, co-presedinte al Consiliului de Afaceri Egipt-Romania

0
600
DSC_0041

DSC_0041Recent, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, a primit o delegatie a Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Egipt (EBA) condusa de Hassan El Shafei, presedintele Consiliului de Afaceri Egipt-Romania (CAER) din cadrul EBA.

Delegatia egipteana a fost insotita de Ninive Abdelrahman, ministru plenipotentiar pentru relatii comerciale in cadrul Ambasadei Republicii Arabe Egipt la Bucuresti.
Reuniunea a avut drept scop principal discutarea amendamentelor la Acordul privind infiintarea Consiliului de Afaceri Romano-Egiptean (CARE). Semnarea documentelor, care va avea loc la inceputul lunii iunie a.c., va consfinti pozitia CCIB de co-presedinte al CARE si va fi marcata, in opinia presedintelui CCIB, de „organizarea unui forum de afaceri care sa dea o dimensiune foarte concreta colaborarii noastre”.
Colaborarea romano-egipteana in domenii precum instalatiile industriale (modernizarea complexelor industriale), turismul, invatamantul, cercetarea (colaborarea in cadrul unor consortii pentru realizarea unor proiecte finantate din fonduri europene) sau in aviatie poate contribui, in opinia presedintelui CCIB, la dezvoltarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari. Sorin Dimitriu a mai subliniat faptul ca relatia cu R. A. Egipt reprezinta piesa principala in relatia cu Africa si Orientul, Egiptul putand fi un partener important pentru Romania in ceea ce priveste colaborarea pe terte piete.
Hassan El Shafei, presedintele CAER din cadrul EBA, a subliniat interesul oamenilor de afaceri egipteni pentru Romania si disponibilitatea EBA de a sprijini firmele romanesti interesate de stabilirea unor contacte de afaceri cu firme egiptene. Prin reactivarea acestui Consiliu de afaceri se doreste o intensificare a schimburilor comerciale de pana la 500 mil. USD/an. in ceea ce priveste posibilitatile de colaborare propuse de partea egipteana, presedintele EBA a precizat existenta unui interes masiv al firmelor egiptene pentru domenii precum turism, industria farmaceutica si constructii.
intrevederea a reprezentat un bun prilej de stabilire a modalitatilor ulterioare de colaborare. Astfel, in urma consultarilor cu reprezentantii Ambasadei Egiptului in Romania, precum si cu partea egipteana a Consiliului de afaceri, s-a convenit asupra primirii la sediul CCIB a unei delegatii de oameni de afaceri si stabilirea unor intrevederi bilaterale cu firme romanesti cu ocazia misiunii economice organizate de EBA la Bucuresti in perioada 5-9 iunie a.c.
Biroul de presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here