TRUCKERMANIA – 26 de soferi de camion din 13 natiuni se califica in finala International Driver’s League

0
696
truckermania-soferi-camion

truckermania-soferi-camionCampionii nationali din topul clasamentelor s-au luptat cu 9.000 de participanti de la 290 de companii de transport. Cu ocazia finalei din data de 3 septembrie 2011, va fi incoronat campionul international global al celei de-a noua editii a FleetBoard Drivers’s League.

Cu ajutorul noii aplicatii Driver’s League, soferii isi pot urmari cu usurinta progresul.

Stuttgart – Peste 9.000 de soferi de camion au acceptat provocarea competitiei internationale pentru conducere economica, ce a avut loc intre 1 si 30 iunie 2011. in cadrul ligilor nationale au concurat participanti din Romania, Germania, Franta, Regatul Unit, Italia, Tarile de Jos, Austria, Polonia, Spania, Elvetia, Republica Ceha, , dar si din Africa de Sud si Orientul Mijlociu.

in competitiile din tarile respective, soferi ai unor companii cunoscute, precum 8TIM SA, Transcar SRL, Dreier AG, Sieber Transport AG, DOEGO Fruchthandel und Import eG, S.T.B. SRL, Smeets Beheer B.V., CTR group a.s. sau Readymix Qatar LLC au ajuns in finala.

Acum, cei mai buni performeri ai ligilor nationale asteapta cu nerabdare finala Drivers’ League din data de 3 septembrie 2011, ce va avea loc in Münsingen. Acolo concurentii isi vor putea demonstra performantele in probele de economie, siguranta si abilitate la conducere. Totodata, in cadrul finalei Drivers’ League, va avea loc si ziua FleetBoard telematics. Aceasta va include sfaturi importante si factori de succes ai aplicatiei optimizate de telematica, demonstrate de catre utilizatori pentru utilizatori.

„Participarea record a 9.000 de soferi in 2011 demonstreaza faptul ca  asteptarile inalte ale clientilor nostri depasesc  operatiunile cotidiene si reducerea costurilor combustibilului, si ca acestora le face placere sa participe in asemenea competitii,” a declarat Markus Lipinsky, aflat la conducerea Daimler FleetBoard GmbH.
„Ne bucura in mod deosebit faptul ca primele cinci locuri din Romania au fost adjucate fiecare de catre o companie diferita, acest lucru demonstrand inaltul grad de competivitate al intrecerii din acest an,” a declarat Andrei Gartner, FleetBoard Manager Romania.

Raspunzand la un sondaj lansat de FleetBoard, 50% dintre companii au indicat competitia sportiva ca fiind motivul principal al participarii. 40% dintre clienti erau in special interesati de comparatia internationala a nivelurilor inalte de performanta. 62% sunt „clienti vechi” ai Drivers’ League si au traditie in participare, 42% dintre respondenti au fost chiar participanti ai unor sesiuni de instructaj in prealabil, pentru a se asigura de obtinerea celor mai bune rezultate posibile. 78% dintre cei intervievati au raportat un nivel special al motivatiei in companie pe durata Drivers’ League, caracterizat prin entuziasm, o inalta motivare, competitie amicala si discutii mult mai intense cu privire la sofatul economic.

impreuna, 3,535 de soferi au atins o nota de 8,5 sau mai mare (pe o scala de la 1 la 10), ceea ce indica stiluri foarte bune de sofat. in diferite regiuni, liderii nationali au inregistrat note ale stilurilor de condus intre 8,59 si 9,99.

Plasarea in clasamentele online este bazata pe nota acordata stilului personal de sofat al participantului si pe gradul de dificultate al drumului. Acestea au fost masurate prin sistemul FleetBoard Performance Analysis in timpul operatiunilor cotidiene, luand in considerare consumul si criteriile relevante de uzura, dar si valori specifice autovehiculului si detaliile topografice. Cu ajutorul noii aplicatii Drivers’ League pentru iPhone si iPad, soferul si compania isi pot consulta din mers clasamentul actual din evaluarile individuale, dar si pe echipe. Functiile speciale, precum evolutia in timp sau comparatia cu alti colegi, asigura o atmosfera sportiva, distractie si entuziasm.

Partenerii editiei din acest an a FleetBoard Drivers’ League sunt: MICHELIN si Krone in calitate de sponsori principali, dar si Mercedes-Benz TrailerAxleSystems, Voith, UTA, Mercedes-Benz CharterWay si FERNFAHRER. Acestia ii vor rasplati pe cei mai buni soferi cu premii atractive:

Premiul I: Traieste intens experienta Truck Race  din Spania alaturi de UTA. UTA va trimite doua persoane la Madrid pentru o saptamana, pentru a urmari campionatul european de curse pentru camioane, din data de 2 octombrie 2011, din Jarama. Aceasta include bilete pentru cursa, dar si asigurarea transportului si cazarii cu demipensiune.

Compania careia ii apartine soferul castigator va primi trei luni de utilizare gratuita a unui autocamion Actros cu semiremorca, incluzand FleetBoard Vehicle Management, oferit de Mercedes-Benz CharterWay.

Premiul al II-lea: Bilete VIP la DTM pentru cursele finale din 22 – 23 octombrie, la circuitul din Hockenheimring, incluzand acces la zonele restrictionate, servicii exclusive de catering si cazarea peste noapte pentru doi, din partea Mercedes-Benz TrailerAxleSystems.

Premiul al III-lea: Un set de patru anvelope – de iarna sau de vara – pentru un autoturism, din partea MICHELIN.

Companiile ai caror soferi s-au plasat pe locurile al doilea si al treilea vor primi fiecare cate un set de sase anvelope destinate camioanelor – dispunand de profilele X® ENERGY™ SAVERGREEN XF si XD de la MICHELIN.
Toti ceilalti finalisti vor primi ceasuri de inalta calitate din partea MICHELIN.
Pentru mai multe informatii, sau pentru descarcarea certificatului de participare, accesati site-ul www.driversleague.com sau www.media.mercedes-benz.ro.

In data de 3 septembrie 2011, cei mai buni soferi din cadrul Drivers’ League isi vor testa abilitatile.
Despre FleetBoard Drivers’ League

FleetBoard Drivers’ League este o competitie anuala dedicata stilului economic de conducere a camioanelor, careia i se alatura companii de transport si logistica din intreaga lume. Timp de patru saptamani, toate deplasarile participantilor vor fi monitorizate de catre sistemul FleetBoard Performance Analysis. Acesta ia in considerare gradul de dificultate in clasificarea listelor nationale ale Drivers’ League si utilizeaza varii factori, precum stilul preventiv de conducere, variatia vitezei, dar si comportamentul de franare. Cei mai buni soferi de camion din fiecare tara vor fi invitati la finalele din Germania. Aici, provocari incitante in materie de conducere economica, sigura si abila vor determina castigatorul final. Drivers’ League  2011 se afla la cea de-a noua editie, iar in fiecare an i se alatura din ce in ce mai multi participanti din intreaga lume. Peste 9.000 de soferi de la 290 de companii au participat in acest an. Performantele din ce in ce mai inalte din topul listelor de clasificari dovedesc ca numarul soferilor si companiilor preocupate de implementarea unor stiluri de conducere care sa protejeze resursele este in crestere.

Despre FleetBoard
Daimler FleetBoard GmbH este unul dintre liderii de piata din Europa in sectorul telematicii autovehiculelor comerciale. Sistemele si serviciile FleetBoard sunt concepute special pentru managerii de flota, dispeceri si pentru soferii camioanelor, autobuzelor si autovehiculelor comerciale usoare de toate marcile, din toate sectoarele industriale.  De multi ani FleetBoard este cunoscut ca un sistem de management al flotelor, ce asigura o eficienta economica crescuta si transparenta, dar si o tehnologie usor de operat, ce sprijina conducatorii auto in activitatea lor de zi cu zi.  Cu sediul in Stuttgart, compania este o filiala 100% Daimler, precum si o unitate testata si certificata de catre DEKRA, in conformitate cu DIN EN ISO 9001:2008. De la lansarea sa pe piata in anul 2000, FleetBoard a fost instalat in peste 85.000 de autovehicule pentru circa 2.000 de clienti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here