Autorul atacurilor din Norvegia recunoaste faptele, dar nu considera ca a facut ceva rau. Intentia sa este sa elimine musulmanii, marxistii si multiculturalistii

0
639
atentat-raniti-norvegia

atentat-raniti-norvegiaAutorul atacurilor din Norvegia, Anders Behring Breivik, recunoaste faptele, dar nu crede ca a facut nimic „condamnabil”, afirma avocatul sau. „In sufletul sau, are sentimentul ca nu a facut nimic condamnabil”, a declarat avocatul, Geir Lippestad, citat de postul public NRK.

Si politia din Oslo a anuntat ca suspectul recunoaste comiterea faptelor, dar nu si „responsabilitatea penala”. „El recunoaste faptele”, declarase anterior, sambata seara, avocatul Geir Lippestad, pentru televiziunea norvegiana NRK. „A explicat ca a fost crud, dar ca trebuia sa duca aceste actiuni pana la capat”, a adaugat avocatul. Pedeapsa maxima este de 21 de ani de detentie in Norvegia, astfel ca unele voci au cerut reintroducerea temporara a pedepsei cu moartea.

Autorul atacului de la Oslo postase pe Internet un manifest in care indeamna la „eliminarea musulmanilor” din Europa, informeaza New York Daily News. Potrivit publicatiei americane, Anders Behring Breivik, 32 de ani, a postat manifestul cu doar cateva ore inaintea atacurilor soldate cu cel putin 92 de morti. In documentul de 1.500 de pagini, tanarul norvegian dezvaluia ca achizitionase substante explozive si chiar testase o bomba pe 13 iunie, prezentandu-se drept un nationalist de extrema-dreapta hotarat sa elimine „musulmanii, marxistii si multiculturalistii” din Europa. „Timpul este esential. Avem la dispozitie doar cateva decenii pentru a consolida un nivel suficient de rezistenta inainte ca orasele noastre sa fie invadate demografic de musulmani. Pentru mine, ar fi un act de ipocrizie sa ii tratez diferit pe musulmani, nazisti si marxisti”, scrie Breivik in manifestul intitulat „2083: O declaratie europeana de independenta”, semnat cu pseudonimul Andrew Berwick.

Breivik isi imagineaza, conform documentului, moartea a un milion de „marxisti si multiculturalisti”. „Vremea dialogului s-a incheiat. Am acordat o sansa pacii. A venit vremea rezistentei armate”, afirma el. Tanarul norvegian precizeaza ca a vizitat numeroase tari, mentionand Suedia, Danemarca, Marea Britanie, Germania, Polonia, Belarus, Franta, Austria, Ungaria, Austria, Croatia, Lituania, Estonia, Letonia, Spania, Cipru, Malta, SUA, Turcia, Mexic, China, Nigeria, Coasta de Fildes si Liberia. Presupusul autor al atacurilor din Norvegia nu avea antecedente penale, era inscris intr-un club de tir si detinea legal armele de foc folosite in atac. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here