Be Igloo: ”Am reusit sa atingem in sase luni nivelul vanzarilor realizate in tot anul trecut”

0
564

Numarul de locuinte vandute de Be Igloo s-a dublat in primele sase luni ale anului comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cele mai multe tranzactii fiind realizate cu apartamentele de doua camere. Avand in vedere evolutia vanzarilor din primele sase luni din acest an, compania si-a stabilit ca tinta o triplare a vanzarilor fata de nivelul din 2010.

Potrivit datelor centralizate de specialistii Be Igloo, 90% din vanzarile de locuinte din acest an s-au realizat cu apartamente de 2 camere. Numai 9% dintre clienti au preferat sa cumpere apartamente cu 3 camere si doar un procent s-au orientat spre garsoniere sau locuinte cu mai mult de 3 camere.
“in primele sase luni ale anului trecut am vandut 30 apartamente, in timp ce in primul semestru 2011 am dublat numarul tranzactiilor, fata de 2010. Preturile medii cu care clientii au achizitionat apartamentele atat in 2010 cat si anul acesta a ramas in jur de 60 – 80.000 de euro. Chiar daca asteptarile sunt optimiste, aceste rezultate nu trebuie totusi sa ne faca sa asteptam un boom imobiliar ca in 2007. Este doar o tendinta de revigorare a sectorului, normala dupa doi ani de stagnare. Ne asteptam ca vanzarile sa mai creasca din toamna, pentru ca preturile au ajuns la un minim posibil si pentru ca oamenii au inteles ca timpul de asteptare ar trebui sa ia sfarsit.” (Nimrod Zvik, Managing Partner Be Igloo).
Pe primul loc la capitolul vanzari in portofoliul Be Igloo se afla ansamblul Optima din cartierul Titan, cu 63% din totalul de vanzari. in acest ansamblu clientii au ales cu predilectie apartamentele cu 2 camere. Cei care au dorit apartamente cu 3 camere s-au orientat spre ansamblul Ten Blocks din cartierul Militari, dar si spre ansamblurile din Titan.
“Avand in vedere ca in ultimii doi ani nu s-au mai demarat noi proiecte, stocul de locuinte vandabile a scazut, timp in care oamenii cauta in continuare , locuinte noi, potrivite nevoilor fiecaruia. Ne asteptam ca pana la sfarsitul acestui an, inceputul anului 2012, sa se lanseze noi proiecte imobiliare, iar ca ansamblurile nefinalizate sa porneasca urmatoarele faze de constructii. Aceasta va duce la o reglare a raportului cerere – oferta” (Nimrod Zvik, Managing Partner Be Igloo)
infiintata in 2009 in vederea revanzarii locuintelor achizitionate de fondul de investitii norvegian Romania Invest, Be Igloo este cel mai mare vanzator de apartamente noi din Bucuresti. Din martie 2011 este o organizatie independenta cu servicii integrate de PR, marketing si vanzari.
Din portofoliul Be Igloo fac parte ansamblurile rezidentiale Optima si Armonia din Titan, Ten Blocks si West Park din Militari, My Dream Pipera, Primavera”Parcul cu salcami”Ploiesti, Green City,Evocasa Selecta, Viva Brasov si Green Hills Piatra Neamt.

Loredana Albu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here