Traian Basescu l-a desemnat pe Catalin Predoiu premier interimar

0
725
catalin-predoiu

catalin-predoiuPresedintele Traian Basescu a luat act, luni, de demisia lui Emil Boc din functia de prim-ministru si a semnat decretul de numire a lui Catalin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern.

„Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a luat act de demisia premierului Emil Boc si, in temeiul articolelor 94 lit. (c), 100 alin. (1), 106 si 107 alin (3) din Constitutia Romaniei republicata, precum si al articolelor 5 si 9 alin (1) din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, cu modificarile si completarile ulterioare, a semnat Decretul de numire a domnului Catalin Marian Predoiu ca prim-ministru interimar al Guvernului Romaniei, pentru a indeplini atributiile primului-ministru, pana la formarea noului Guvern”, informeaza Administratia prezidentiala.

Predoiu: Am acceptat propunerea presedintelui de a-mi asuma functia de prim-ministru interimar

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, informeaza, printr-un comunicat de presa, ca a acceptat propunerea presedintelui Traian Basescu de a-si asuma functia de prim-ministru interimar.

„Doresc sa informez opinia publica despre faptul ca luni, 6 februarie 2012, am acceptat propunerea Presedintelui Romaniei de a-mi asuma functia de Prim-ministru interimar”, se arata in comunicatul citat.

De indata ce Decretul Prezidential de numire in functie va fi publicat in Monitorul Oficial, Predoiu spune ca isi va exercita atributiile constitutionale, in special cele prevazute de articolului 107 alin. (3) si (4) si art. 110 alin. (2) – (4) din Constitutie.

„Doresc sa asigur cetatenii ca institutiile statului isi vor continua in mod normal activitatea, potrivit Constitutiei si legilor in vigoare”, arata sursa citata.

Catalin Predoiu nu este membru de partid si a detinut portofoliul Justitiei in mai multe Cabinete. Primul mandat l-a detinut in ultima parte a mandatului Guvernului Tariceanu, iar apoi a fost desemnat si in Cabinetul Boc.

Premierul Emil Boc i-a anuntat, luni, pe ministri ca a decis sa depuna mandatul Guvernului, confirmand informatiile transmise anterior de MEDIAFAX privind demisia sa din functie.

„Am depus mandatul deoarece nu ma agat de putere, pentru mine conteaza mai putin daca mai raman in functie cateva luni, pana la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situatia politica si sociala din tara, dar si pentru a nu pierde ceea ce romanii au castigat: stabilitatea economica a tarii”, a spus Boc.

El a facut apel catre clasa politica pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern si a multumit atat presedintelui Traian Basescu, pentru un „parteneriat corect in interes public”, cat si fostilor si actualilor ministri din mandatul sau.

Ulterior, Emil Boc a mers sa-si depuna mandatul la Presedintie si la Parlament. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here