Atentie la virusi! O noua amenintare informatica iti poate ataca computer-ul!

0
738
virus-internet-calculator

virus-internet-calculatorUn nou tip de virusi informatici ameninta computerele din intreaga lume, fara ca utilizatorii sa deschida fisierele atasate unui e-mail. Virusii sunt atasati unor e-mailuri, singurul mesaj pe care utilizatorul il primeste fiind „loading / se incarca”, scrie dailymail.co.uk.

In momentul in care utilizatorul incearca sa deschida e-mailul, virusul incepe sa se descarce, atacand computerul. E-mailurile in sine nu sunt virusate, asa ca nu vor fi detectate de antivirusi.

Expertii in securitatea pe internet sunt de parere ca acest tip de virus este extrem de periculos: „Acest tip de virusi afecteaza si utilizatorii precauti, care nu ar deschide niciodata un atasament sau link necunoscut”.
Virusii creati pana acum necesitau intrarea pe un link sau deschiderea unui atasament pentru a infecta computerele.

Noua generatie de virusi apar sub forma unor e-mailuri care descarca automat fisiere infectate atunci cand e-mailurile sunt deschise.

Companiile de securitate avertizeaza utilizatorii sa seteze optiunile de securitate ale computerelor la nivel maxim si sa descarce ultima versiune a browser-ului de internet, pentru a fi protejati de noul tip de virus. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here