Jeffrey Franks, FMI: Ma astept ca orice guvern sa fie responsabil si sa continue reformele

0
697
fmi-sigla

fmi-siglaOrice nou guvern, inainte sau dupa alegeri, va continua sa aplice reformele convenite in cadrul acordului cu insitutiile financiare internationale, crede seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.

„In discutiile cu partidele de opozitie au avut cateva idei foarte bune. Nu exista niciun monopol asupra ideilor bune. Am asteptari foarte bune ca politicienii responsabili si toate partidele sa inteleaga pe deplin nevoia de continuare a acestor reforme. O schimbare de guvernu nu ar trebui sa duca la schimbarea politicilor care asigura stabilitatea economca castigata in ultimii ani”, a spus Franks intrebat cum daca apropierea alegerilor si presiunile protestelor nu vor pune in pericol incheierea cu succes a acestui acord.

Franks a evitat un raspuns direct si cand a fost intrebat daca ar fi oportuna o schimbare de Guvern in aceste momente. „Nu este treaba nostra sa comentam un alt guvern. Toate partidele sunt constiente, iar eu ma astept ca orice schimbare de guvern sa nu duca la iesirea din program”, a afirmat oficialul FMI.

El a precizat ca in calitate de functionar al FMI nu poate avea opinii politicie si ca trebuie sa lucreze cu orice guvern, inainte sau dupa alegeri.

„Ne asteptam ca orice guvern vine sa avem un partener bun de discutii”, a adaugat Franks.

Pe de alta parte, Franks spune ca, in ceea ce priveste protestele, intelege reactia populatiei, intrucat Romania a trecut print-o criza, si este firesc ca populatia sa-si exprime nemultumirile.

„In ceea ce privestre nemultumirile privind reforma sistemului sanitar, am convenit ca Guvernul trebuie sa aiba mai mult timp pentru a discuta cu populatia schimbarile. Trebuie sa existe un suport popular. Ceea ce nu trebuie sa facem, insa, este sa ne prefacem ca nu exista nicio problema in sectorul de sanatate si sa ne intoarcem la vechiul sistem”, a conchis Franks. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here