Traficul european a revenit la normal

0
531
avion-transport

avion-transportTraficul european a revenit „la normal”, dupa haosul provocat de deplasarea unui nor de cenusa vulcanica din Islanda pe deasupra continentului, a afirmat, vineri, comisarul european pentru Transporturi, Siim Kallas.

„Vestile sunt incurajatoare. Pentru a doua zi consecutiv, ne asteptam sa existe 28.000 de zboruri in spatiul aerian european, ceea ce inseamna o revenire la capacitatea normala”, a spus Kallas, in cursul unei conferinte de presa.

Cenusa vulcanica emisa de vulcanul islandez Eyjafjoll incepand cu 14 aprilie a provocat inchiderea spatiilor aeriene in Europa, paralizand o parte a traficului si blocand la sol sute de mii de pasageri.

Acest blocaj al traficului aerian urmeaza sa determine UE sa accelereze procesul de integrare a spatiului sau aerian, subiect care va fi abordat la 4 mai, la un Consiliu de Ministri extraordinar, a anuntat, vineri, presedintia spaniola a Uniunii Europene, la Madrid.

Presedintia spaniola doreste si sa acorde organizatiei europene pentru securitate aeriana Eurocontrol un rol preponderent. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here