CE si FMI vor procesa rapid cererea de activare a ajutorului pentru Grecia

0
447
banca-elena

banca-elenaComisia Europeana va procesa rapid cererea Greciei de activare a mecanismului de sprijin financiar stabilit de membrii Uniunii Europene (UE) si Fondul Monetar International (FMI), potrivit unui purtator de cuvant al CE, iar FMI a anuntat ca va actiona intr-o maniera similara.

„Totul va fi procesat rapid si eficient. Nu anticipam vreun obstacol. Situatia a fost deja evaluata de membrii Eurogroup”, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei pentru Afaceri Economice, Amadeu Altafaj.

El a mentionat ca CE trebuie sa emita un aviz asupra necesitatii activarii programului de ajutor, dupa discutii cu Banca Centrala Europeana. Activarea propriu-zisa a mecanismului va trebui decisa, insa, de Eurogroup.

Guvernul Germaniei, statul care va avea cea mai mare contributie la ajutorul destinat Greciei, a aratat ca este pregatit sa adopte imediat o pozitie favorabila statului elen.

Fondul Monetar International a anuntat la randul sau ca va raspunde rapid solicitatii Greciei pentru ajutorul de urgenta.

„Am primit cererea de ajutor a Greciei. Am colaborat timp de mai multe saptamani cu partea elena, discutand ajutorul tehnic, si avem o delegatie la fata locului care lucreaza cu autoritatile de la Atena si reprezentantii UE”, a aratat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Premierul grec, George Papandreou, a cerut vineri activarea mecanismului de ajutor in valoare de 45 de miliarde de euro stabilit de UE si FMI, subliniind ca aceasta masura reprezinta o necesitate nationala.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here