Peste 200 de persoane au venit la Bursa locurilor de munca din Capitala

0
435
tineret

tineretPeste 200 de persoane, tineri absolventi dar si persoane cu zeci de ani de experienta, au venit, vineri dimineata, la Palatul Copiilor din Capitala sperand sa poate ocupa unul din cele aproape 2.500 de posturi oferite de angajatorii prezenti la Bursa generala a locurilor de munca.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), peste 2.000 de agenti economici au anuntat ca vor participa la Bursa generala a locurilor de munca organizata, vineri, la nivel national, ei oferind aproximativ 20.000 de posturi.

Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti a precizat ca la Bursa sunt 158 de angajatori din 1.137 contactati, care ofera 2.474 de locuri de munca.

Numarul locurilor de munca oferite in Capitala in cadrul Bursei din acest an este mai mic decat in 2009, cand au fost inregistrate 2.263 de oferte, diferenta fiind insa si mai mare fata de anul 2008, cand au participat 233 de agenti economici, care au oferit in total 6.429 de locuri de munca.

Cele mai multe posturi – 1.083 (44 la suta) sunt destinate absolventilor cu studii medii, 660 (27 la suta) sunt pentru muncitori calificati, 489 (19 la suta) pentru muncitori necalificati si alte 242 de posturi (10 la suta) sunt pentru absolventii de studii superioare.

Principalele posturi oferite pentru persoanele cu studii superioare sunt de consilier vanzari-asigurari, inspector coordonar asigurari, sef departament, inginer, consilier financiar-bancar, arhitect, economist sau programator.

Din cele 1.083 de posturi anuntat pentru studii medii, cele mai multe sunt pentru agent de securitate, agent de asigurare, agent de interventie paza si ordine, agent contractari achizitii, operator vanzari prin telefon, casier sau statistician.

Muncitorii calificati isi pot gasi un loc de munca in cadrul Bursei ca sofer, croitor confectioner imbracaminte, sudor, lacatus, betonist, ospatar, asfaltator sau vanzator.

Principalii posturi oferite pentru muncitorii necalificati sunt in agricultura, dar oferta cuprinde si locuri de paznic, lucrator pentru salubrizare cai publice, lucrator operativ pentru autocompactoare, curier sau ingrijitor cladire.

La sfarsitul lunii martie rata somajului in Bucuresti a fost de 2,53 la suta la populatia activa de 1.140.400 de persoane. Potrivit AMOFM, la 31 martie erau inregistrate in Capitala 28.770 de persoane care cautau un loc de munca, 14.431 dintre acestea fiind femei. Din numarul total al somerilor din Capitala 22.308 sunt indemnizati.

De asemenea, din totalul somerilor, 50 la suta sunt muncitori, 34 la suta sunt absolventi de studii medii si 16 la suta absolventi de studii superioare.

Cea mai mare rata (28 la suta) a somajului in Capitala este inregistrata la categoria de varsta 40-49 de ani, urmata de categoria de varsta 30-39 de ani, unde potrivit datelor inregistrate de AMOFM 23 la suta dintre persoane sunt somere. Cele mai mici rate ale somajului sunt inregistrate la persoanele care au sub 25 de ani sau care sunt cuprinse in grupa de varsta 25-29 de ani, pentru ambele categorii procentul de someri fiind noua. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here