Toamna vine cu scumpiri pentru romani

0
675
preturi-up

preturi-upProducatorii spun ca cele mai mai mari scumpiri ale toamnei sunt in industria panificatiei. Din cauza inundatiilor de peste vara, recoltele de grau au fost afectate in proportie de 20-30%, motiv pentru care producatorii estimeaza ca pretul painii va creste si cu 30%.

 

Toamna vine cu un nou val de scumpiri. Pretul biletelor de tren si metrou se majoreaza din 15 septembrie cu 8%. in plus, producatorii din industria alimentara spun ca vom plati mai mult pentru paine sau legume. Ei vin si cu o explicatie – ploile si inundatiile din aceasta vara au afectat serios culturile.

Producatorii spun ca cele mai mai mari scumpiri ale toamnei sunt in industria panificatiei. Din cauza inundatiilor de peste vara, recoltele de grau au fost afectate in proportie de 20-30%, motiv pentru care producatorii estimeaza ca pretul painii va creste si cu 30%.

Tot din cauza ploilor, producatorii spun ca se vor scumpi si lactatele, mierea si uleiul. Preturile la raft vor fi mai mari, asa ca o solutie ar fi cumparaturile din piata. taranii spun ca nu au crescut preturile fata de anul trecut, pentru ca, si-asa, lumea nu mai are bani. Convenabil este insa pentru cine se incumeta sa cumpere cantitati mai mari. Cu cat pune mai mult pe cantar, cu atat pretul este mai mic si se poate chiar injumatati. (realitatea.net)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here