Noii ministri au depus juramantul. Vezi aici declaratiile presedintelui Basescu

0
675
basescu-presedinte

basescu-presedinteCeremonia depunerii juramantului de catre noii ministri, in fata sefului statului, a avut loc, vineri, la Palatul Cotroceni. La ceremonie au asistat presedintele Senatului, Mircea Geoana, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, premierul Emil Boc, ministrii Teodor Baconschi, Gabriel Oprea,

 Daniel Funeriu, Cseke Attila, Elena Udrea, senatorii PDL Dumitru Oprea si Viorel Badea, consilierii prezidentiali.

Au depus juramantul Ion Ariton – ministru al Economiei, Gheorghe Ialomitianu – ministru al Finantelor, Valerian Vreme – ministru al Comunicatiilor, Ioan-Nelu Botis – ministru al Muncii, Anca Boagiu – ministru al Transporturilor, Valeriu Tabara – ministru al Agriculturii.

Noii ministri au fost numiti in functii, prin decrete prezidentiale, vineri dimineata. in urma cu scurt timp, decretele au fost publicate in Monitorul Oficial.

Conform decretelor semnate de catre presedintele Traian Basescu, Adriean Videanu (Economie), Radu Berceanu (Transporturi), Mihai seitan (Munca) si Gabriel Sandu (Comunicatii) au demisionat din functii, in timp ce Mihail Dumitru (Agricultura) si Sebastian Vladescu (Finante) au fost revocati.

inaintea venirii la Cotroceni, noii ministri au avut o intalnire informala cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria, care a durat aproximativ jumatate de ora.

Basescu: Nicio clipa nu accept ideea ca Guvernul nu a facut ce trebuie

Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu accepta nicio clipa ideea ca Guvernul nu a facut ce trebuia, pentru ca aceasta nu corespunde realitatii, precizand ca Romania a intrat in criza cu un buget puternic afectat de o politica populista.

„Vreau sa stiti ca nicio clipa nu accept ideea, pentru ca nu corespunde realitatii, ca Guvernul n-ar fi facut ceea ce trebuie in perioada de criza. A facut ce trebuie in limita resurselor pe care le-a avut. Din pacate, Romania a intrat in criza cu un buget puternic afectat de o legislatie populista, emisa in perioada 2007-2008, legislatie care a angajat cheltuielile salariale si sociale dincolo de limitele pe care Romania le putea suporta”, a declarat seful statului.

Basescu: in 2011, austeritatea trebuie sa caracterizeze activitatea Guvernului si a fiecarui roman

Presedintele Traian Basescu a declarat ca austeritatea ar trebui sa caracterizeze activitatea Guvernului, dar si a fiecarui roman, in anul 2011, estimand o crestere economica de 1-2%.

El i-a indemnat pe membrii Guvernului la solidaritate si i-a asigurat de sprijinul sau in ceea ce priveste asumarea dificultatilor economice.

„Macar in perioada de austeritate, aplicati austeritatea pentru toti. Atat va cer, domnule prim-ministru, in modul cel mai ferm”, i-a spus Traian Basescu premierului, la finalul ceremoniei de depunere a juramantului de catre noii ministri.

Basescu lui Botis si Ialomitianu: Nu repetati gestul de sfidare facut de predecesori

Presedintele Traian Basescu a cerut noilor ministri ai Muncii si Finantelor sa nu repete eroarea facuta de predecesorii lor in august, cand au acordat stimulente propriilor angajati, caracterizand acest gest drept „o sfidare” a opiniei publice.

Presedintele a spus ca i-a fost greu sa accepte plata stimulentelor, luna trecuta, in cele doua ministere, ca si cand ar fi adus bani la buget sau ar fi eradicat munca la negru.

„Mi se pare inadmisibil ca anumite sectoare sa-si prezerve favoruri care nu se justifica”, a adaugat Traian Basescu.

In plus, presedintele a mentionat ca i s-a parut „penibil”, in aceasta situatie, faptul ca unii demnitari isi doneaza integral salariul.

„Va rog sa ma credeti ca mi s-a parut penibil ca in aceste conditii demnitari ai statului isi doneaza integral salariul, iar cele doua ministere acorda stimulente pentru brava activitate de nerealizare a veniturilor si de inflorire a muncii la negru. E o atentionare care o fac catre toti membrii Cabinetului si ea pleaca de la ideea ca nu putem cere solidaritate romanilor atat timp cat noi protejam anumite categorii de salariati bugetari. De altfel, nici bugetarii nu ar mai gasi justificarea sa fie solidari cu masurile care s-au luat”, a mai spus Basescu.

Basescu ii cere lui Vreme sa realizeze unificarea infrastructurilor de transmisie a bazelor de date

Presedintele Traian Basescu i-a spus noului ministru al Comunicatiilor, Valerian Vreme, sa-si faca o prioritate din aplicarea deciziei CSAT privind unificarea infrastructurilor de transmisie baze de date pana la sfarsitul anului si deschiderea lor catre public.

„As vrea sa plec tot de la o intamplare de curand cand zeci de mii de oameni au fost trimisi in mod ridicol la ghisee sa-si plateasca darile catre stat si sa-l atentionez pe noul ministru al Comunicatiilor ca exista o hotarare CSAT care obliga la unificarea infrastructurilor de transmisie baze de date pana la sfarsitul anului. Va rog sa faceti o prioritate din acest lucru si sa punem in valoare infrastructurile sectoriale care au fost create pe bani foarte multi si sunt prost utilizate, sub capacitatea lor”, a sustinut Basescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here