Teodorovici va fi noul ministru al Finantelor. Marius Nica va ocupa postul vacant de la Fondurile Europene

0
684

Eugen Teodorovici va fi ministru al Finantelor, iar functia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluata de Marius Nica, pana in prezent secretar general al Ministerului Muncii, a anuntat premierul Victor Ponta, precizand ca propunerile au fost acceptate de presedintele Klaus Iohannis, informeaza Mediafax.

Ponta a precizat ca a discutat cu Iohannis in cursul zilei de vineri.

Postul de ministru al Finantelor este vacant dupa ce Darius Valcov, cercetar de DNA pentru fapte de trafic de influenta, a demisionat, postul fiind preluat, in urma cu o saptamana, cu titlu de interimat, de catre premierul Ponta.

in urma cu o saptamana, dupa ce a aprobat demisia lui Valcov, surse politice au declarat ca premierul Victor Ponta a avut discutii individuale cu Viorel stefan, presedintele comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, cu Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor, si cu Cristian Socol, consilierul sau economic, carora le-a propus postul de ministru al Finantelor, dar ca acestia au refuzat.

Ponta declarase anterior ca are trei variante de posibili ministri, dar ca nu stie cine vrea sa fie „kamikaze” la conducerea Finantelor.

Presedintie: Teodorovici si Nica depun luni juramantul ca ministri la Finante, respectiv MFE

Administratia Prezidentiala a anuntat ca Eugen Teodorovici si Marius Nica vor depune, luni dimineata, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura in calitate de ministri ai Finantelor, respectiv Fondurilor Europene.

in comunicatul de presa transmis de Administratia Prezidentiala se precizeaza ca presedintele Klaus Iohannis si prim-ministrul Victor Ponta au convenit in cursul unei intrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnarii noului ministru de Finante in persoana lui Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

La conducerea ministerului Fondurilor Europene va fi numit, in locul lui Teodorovici, Marius Nica.

„Luni, 30 martie, la ora 10.00, cei doi ministri vor depune juramantul la Palatul Cotroceni”, mentioneaza sursa citata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here