AGERPRES a implinit 126 de ani de functionare

0
742

Agentia Nationala de Presa AGERPRES implineste astazi, 27 martie, 126 de ani de functionare. AGERPRES are rolul de a oferi informatii echilibrate, cu caracter imparțial, şi de a fi principala sursa de informare pentru cetățenii şi instituțiile din tara, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior.

Din toamna anului 2013, AGERPRES a inceput un proces de rebranding si aliniere la noile standarde ale jurnalismului, in era digitala. Noua identitate vizuala a insemnat si o imbunatatire a platformei on-line pentru cititorii site-ului www.agerpres.ro, dar si a celei pentru abonatii fluxurilor de stiri.

agentia a continuat apoi sa isi consolideze imaginea atat in plan national, cat si international, prin diverse actiuni si evenimente. Printre acestea amintim: in 2014, lansarea aplicatiei pentru mobil si tableta, organizarea unor cursuri in parteneriat cu Fundatia Thomson Reuters, precum „Jurnalism de investigatie – evaziunea fiscala” si „Social Media si Jurnalismul Digital”, organizarea unei expozitii de fotografie la Londra impreuna cu agentia de presa Reuters, in sediul central al acesteia, decorarea agentiei de catre Casa Regala a Romaniei cu distinctia „Nihil Sine Deo”, marcarea aniversarii de 125 de ani printr-un eveniment ce a reunit conducerile a peste 25 de agentii de presa din intreaga lume, dar si lansarea primului e-book al agentiei, „aGERPERS 125. Evolutie dupa Revolutie”. Cartea electronica cuprinde 125 de fotografii, alese din arhiva AGERPRES, fotografii care vorbesc despre Revolutia din 1989, dar surprind si etape ale evolutiei ulterioare, peisaje extraordinare din tara, cadre din Bucuresti, figuri emblematice, dar si momente importante din lumea sportului romanesc.

Totodata, in perioada decembrie 2013 – noiembrie 2014, AGERPRES a detinut presedintia asociatiei agentiilor de Presa din Balcani (ABNa-SE). in acest timp, ABNa-SE si-a schimbat identitatea vizuala, prin crearea unui nou website si a unei pagini de Facebook, si a fost organizat cursul „Social Media si Jurnalismul Digital”, in colaborare cu Fundatia Thomson Reuters, pentru jurnalistii agentiilor membre ale asociatiei, inclusiv aGERPRES. in prezent, aGERPRES, prin directorul general, alexandru Giboi, detine functia de secretar general al aBNa-SE si este membra a board-ului asociatiei agentiilor Nationale de Presa din zona Marii Negre (BSaNNa).

De asemenea, agentia Nationala de Presa aGERPRES este partenera cu peste 40 de agentii de presa din intreaga lume, precum: AZERTAC (azerbaidjan), AFP (Franta), ANADOLU (Turcia), ANA-MPA (Grecia), ANP (Olanda), ANSA (Italia), ANTARA (Indonezia), AP (SUA), APA (austria), ARMENPRESS (armenia), ATA (albania), Belga (Belgia), BTA (Bulgaria), CTK (Republica Ceha), Ukrinform (Ucraina), dpa (Germania), EFE (Spania), HINa (Croatia), Kazinform (Kazahstan), KUNA (Kuwait), Kyodo (Japonia), Mena (Egipt), MAP (Maroc), Mehr News agency (Iran), Moldpres (Republica Moldova), MIA (Macedonia), MTI (Ungaria), PAP (Polonia), Petra (Iordania), Prensa Latina (Cuba), Radiobrasil (Brazilia), Reuters (Marea Britanie), Sana (Siria), STA (Slovenia), TANJUG (Serbia), Tap (Tunisia), TASR (Slovacia), TASS (Rusia), Yonhap (Coreea de Sud), Xinhua (China).

Tot in 2014, AGERPRES a lansat Fluxul Documentare, dar si diverse proiecte editoriale, precum „ORAȘUL MEU, BUCUREȘTI”, „STRaIN, IUBESC ROMANIA”, „stiri cu gust”, „Destinatie: Romania”, si a acoperit media evenimente la nivel inalt, precum Summitul UE al Europei de Sud-Est „Pe drumul spre stabilitate si crestere”, organizat de The Economist, sau Festivalul George Enescu.

In continuare, indiferent de imprejurari, agentia Nationala de Presa AGERPRES isi va indeplini misiunea pe care o poarta de 126 de ani, aceea de a informa corect, rapid si obiectiv, si isi propune o continuare a evolutiei incepute, prin consolidarea relatiilor cu partenerii interni si externi, prin cresterea vizibilitatii si prin sporirea si diversificarea continutului de informatii scrise, foto si video, puse la dispozitia cititorilor sai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here