Teodorovici: Legea unica a salarizarii ar putea fi si ea intarziata din cauza retrimiterii Codului

0
708

Salariile din sectorul bugetar vor fi majorate in acelasi timp, inclusiv indemnizatiile demnitarilor, a declarat vineri ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, care a precizat ca o decizie asupra momentului majorarii va fi luata dupa rectificarea bugetara programata pentru 28 iulie.

„Tot ce inseamna cresteri de salarii in sectorul bugetar vor avea loc o data pentru toti care sunt parte a acestui sistem. Asta a fost si logica atunci cand s-a spus foarte clar ca intregul sistem bugetar trebuie sa aiba majorarea salariala de la acelasi moment”, a afirmat Teodorovici, intrebat care va fi decizia la rectificarea bugetara asupra salariile demnitarilor.

El a precizat ca impactul bugetar a fost unul mic in cazul ordonantei de marire a indemnizatiilor demnitarilor, informeaza Mediafax.

Ministrul a punctat ca orice masura adoptata mai devreme de 1 ianuarie 2016, inclusiv reducerea TVA la 19%, „clar” are un impact bugetar.

„In functie de ceea ce aprobam in 28 iulie la rectificare, vom vedea exact daca, de cand vom putea aplica asemenea masuri”, a spus Teodorovici.

El a mentionat ca „in mod sigur” Guvernul va aloca la rectificare fonduri substantiale pentru investitii, in primul rand pentru contractele aflate in derulare.

„Ce pot sa va spun referitor la rectificare in mod sigur este ca tot ce inseamna investitii se va bucura de o alocare financiara substantiala. Tot ce inseamna contracte aflate in derulare, in special, vor primi bani pentru a fi finalizate cat mai repede”, a adaugat ministrul.

Fiind intrebat din nou daca Guvernul va majora salariile demnitarilor de la 1 august, in cazul in care vor fi bani disponibili la rectificare, sau va lua decizia odata cu legea salarizarii, Teodorovici a spus ca ministerul realizeaza toate calculele si scenariile, iar decizia va fi luata ulterior.

„Ca minister de Finante, vom face scenariile si calculele necesare pentru a vedea care dintre aceste variante va fi la rectificare adoptata de catre Guvern si vom vedea atunci care este decizia”, a conchis ministrul.

Teodorovici: Legea unica a salarizarii ar putea fi si ea intarziata din cauza retrimiterii Codului

Legea unica a salarizarii, al doilea obiectiv important al Guvernului pentru a doua parte a anului, ar putea fi intarziata de trimiterea Codului Fiscal in Parlament, pentru reanaliza, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, care spera ca aceasta va „suferi” cat mai putin.

„Este intr-adevar un alt motiv care este afectat de aceasta intarziere, categoric, pentru ca nu este un impact mic aplicarea legii salarizarii, iar modul in care o vom aplica, de cand, in cate etape, in cate transe – pentru ca nu putem aplica legea salarizarii intr-un singur moment, pentru ca impactul este foarte mare – dar toate acestea aveau o logica in aplicare”, a afirmat ministrul la Palatul Victoria, intrebat daca legea salarizarii ar putea fi intarziata in noile conditii.

El si-a exprimat insa speranta ca, desi anumite proiecte vor fi afectate, „vor suferi” cat mai putin.

„Cum si prim-ministrul a precizat foarte clar, al doilea obiectiv important pentru Guvern era Legea salarizarii in a doua parte a acestui an. Desigur, toate acestea vor suferi, speram noi, cat mai putin, dar din pacate exista un efect”, a mai spus Teodorovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here