Directorul general al AGERPRES, nominalizat pentru a fi ales membru al conducerii Aliantei Europene a Agentiilor de Presa (EANA)

0
786

Conform unei informari transmise vineri, 17 iulie 2015, de catre Erik Nylen, secretarul general al EANA (Alianta Europeana a Agentiilor de Presa), Alexandru Giboi a fost nominalizat pentru a fi ales membru al consiliului de conducere al aliantei de catre sase agentii membre (BTA – Bulgaria, CNA – Cipru, GHN – Georgia, AzerTac – Azerbaidjan, ANA-MPA – Grecia, Ukrinform – Ucraina), la propunerea lui Maxim Minchev, director general al BTA. Numarul minim de sustinatori pentru o asemenea propunere este de doua agentii membre ale aliantei.

„Aceasta nominalizare reprezinta un important pas inainte in zona europeana, atat pentru mine, cat si pentru AGERPRES. Le multumesc colegilor din EANA pentru sustinere si pentru increderea pe care mi-o acorda. EANA este cea mai importanta organizatie europeana legata de activitatea profesionala a agentiilor de presa, iar pozitia de membru al conducerii este una de mare responsabilitate. Sper ca nominalizarea aceasta se va materializa intr-un vot pozitiv in toamna”, a declarat Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES.

Este pentru prima data in istoria aliantei cand reprezentantul AGERPRES este propus si sustinut pentru o functie de conducere in aceasta organizatie.
De asemenea, Alexandru Giboi este singura persoana nominalizata pentru acest post. Alegerile pentru conducerea EANA vor avea loc in luna septembrie, cu ocazia Adunarii Generale de la Geneva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here