Teodorovici da asigurari ca niciun castigator al Loteriei bonurilor fiscale nu trebuie sa returneze banii

0
681

Fostul ministru al Finantelor, Eugen Teodorovici, a explicat ca problemele de la Loteria bonurilor fiscale au aparut ca urmare a unor diferente in interpretarea unui ordin de ministru, insa extragerile au fost legale, iar castigatorii nu trebuie sa returneze statului banii, anunta Mediafax.

„Decizia mea a fost aceea de a se schimba legislatia aferenta pentru a simplifca acest mecanism. (…) Niciun roman nu trebuie sa ramburseze statului niciun ban castigat din aceste loterii. (…) Loteriile organizate au fost facute in mod legal, deci nu este nicio abatere”, a explicat fostul ministru.

intrebat insa ce se va intampla, avand in vedere ca intregul rezultat a fost viciat, Teodorovici a spus ca a fost doar o problema de interpretare a legii, insa nu sunt probleme pentru castigatori.

„Comisia respectiva care a aplicat in special ce trebuia sa aplice, adica principiul alegerii aleatoare a acestor bonuri fiscale, asta a facut, numai ca a avut o interpretare diferita fata de ordinul de ministru”, a spus acesta.

Presa a relatat zilele acestea ca legislatia privind loteria bunurilor fiscale prevede ca prima cifra extrasa din urne este cifra unitatilor, insa, in practica, prima cifra extrasa la loterie a fost considerata cea a sutelor.

Astfel, la prima extragere a Loteriei, care a stabilit ca sunt castigatori cei care au bonuri de 6 lei, a fost viciata, potrivit legii castigatori fiind cei cu bonuri de 600 de lei. Interpretarea acestei erori a fost ca cei care au castigat pe baza acestor extrageri vor trebui sa returneze banii, urmand a fi recompensati cei cu bonurile castigatoare potrivit ordinului initial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here